Image
Mengus hyr ut i Sthlm Hub.
Mengus hyr ut i Sthlm Hub. Bild: Mengus

Nästan fullt uthyrt i Mengus Sthlm Hub

Uthyrning Mengus andra fond (Mengus 2011) har hyrt ut merparten av kontorshuset Sthlm Hub, kvarteret Uggleborg 14 på Vasagatan 12 i Stockholm.
Publicerad den 15 Mars 2016

Byggnaden, som inrymmer cirka 5 800 kvadratmeter uthyrbar area, är uthyrd till fyra välrenommerade företag. Samtliga inflyttningar sker i september/oktober 2016 och hyresavtalen har en löptid på fem till sju år.

Plan 5 – 8 om cirka 2 950 kvadratmeter förhyrs av det svenska klockföretaget Daniel Wellington.
Plan 4, cirka 790 kvadratmeter, förhyrs av den svenska ekonomikonsultföretaget Meritmind.
Plan 3, cirka 840 kvadratmeter, förhyrs av ett amerikanskt medicintekniskt företag.
Plan 2, cirka 750 kvadratmeter, förhyrs av det finska tandvårdsföretaget Megakliniken.

– Det är gynnsamt att kunna erbjuda attraktiva kontorslokaler i en marknad där det är ont om alternativ att välja mellan, säger Hansi Danroth, Senior Partner vid Mengus.

- Efter att den förra stora hyresgästen, försäkringsbolaget Fora, flyttade ut i maj 2015 har vi totalrenoverat, utökat och hyrt ut en hel byggnad i bästa läge mitt emot Centralstationen – i den just nu mest dynamiska delen av CBD.

Byggnaden får, i tillägg till moderna tekniska installationer, nya fasadpartier och större fönster mot Vasagatan, utökade våningsplan mot gården och två terrasser varav en längst upp med utsikt över bland annat Stadshuset.

– Just nu återstår endast en butik om 194 kvadratmeter och ett mindre kontorsplan om 247 kvm att fylla innan huset är 100 procent uthyrt, säger Danroth.

Mengus anlitade CBRE som uthyrningskonsult medan det amerikanska företaget, Megakliniken och Meritmind samtliga anlitade Cushman & Wakefield som hyresgästombud.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fler vill ha tyst på kontoret

Stora Kontorsdagen Göteborg 25 procent av svenska kontorsarbetare meddelar att de saknar utrymmen för tyst och fokuserat arbete på sin arbetsplats. Det visar en Demoskopundersökning beställd av Mer Arkitekter. Bristen på denna typ av arbetsplatser leder till stress och sjukfrånvaro. Utformningen och användandet av arbetsplatser har nu blivit en folkhälsofråga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige