Image

MKB skapar nya bostäder i centrala Malmö

Bostäder I den äldre centrala delen av Malmö skapar MKB ett nytt bostadskvarter. 177 bostäder, varav elva LSS-boenden, en förskola, ett café och en restaurang tar plats i Rörsjöstaden.
Publicerad den 9 Mars 2016
Totalt ska det uppföras 177 lägenheter. Bild: Tegnestuen Vandkundsten arkitektkontor

Totalt ska det uppföras 177 lägenheter.

– Kvarteret Sofia kommer att sticka ut, genom både sitt unika läge och sin arkitektur med fasader i cortenstål. Den här sortens hus bygger man ytterst sällan, säger Sara MacDonald, nyproduktionschef hos MKB Fastighets AB.

Kvarteret Sofia får fyra hus om vardera sex våningar med 177 bostäder, varav elva LSS-boenden, en förskola, ett café och en restaurang. Bland lägenheterna kommer det att vara tonvikt på ettor, tvåor och fyror.

Byggstarten av kvarteret Sofia är planerad till maj 2016 och arbetet beräknas vara klart i december 2018. Peab har fått uppdraget att bygga de 166 hyreslägenheterna och kontraktssumman uppgår till cirka 327 miljoner kronor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige