Image

Nya hyresrätter vid Pildammsparken

Bostäder I går fattade stadsbyggnadsnämnden i Malmö beslutet att påbörja ett planarbete för ett område vid Pildammsparken. Syftet är att utreda möjligheterna för MKB att bygga 50 nya bostäder.
Publicerad den 22 April 2016
Planarbete påbörjas vid Pildammsparken. Bild: Malmö stad
Planarbete påbörjas vid Pildammsparken.

Området ligger mellan Kronborgsvägen och Köpenhamnsvägen. Planen förespråkar två nya byggnader med hyresrätter i varierande storlek, men framför allt mindre lägenheter. Bostadsgården delas i dag med en förskola, som i det nya förslaget skulle få en större yta, samtidigt som en genomgripande förändring av gården genomförs. De nya husen föreslås byggas på mark som i dag främst används som parkeringsplats.

– Det är precis så här vi ska göra när vi bygger ut Malmö. Vi utnyttjar det attraktiva läget till max, utan att göra avkall på grönskan, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Karolina Skog (MP).

– Nybyggda hyresrätter nära Pildammsparken är ett välkommet tillskott i Malmö, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige