Image

Nya hyresrätter vid Pildammsparken

Bostäder I går fattade stadsbyggnadsnämnden i Malmö beslutet att påbörja ett planarbete för ett område vid Pildammsparken. Syftet är att utreda möjligheterna för MKB att bygga 50 nya bostäder.
Publicerad den 22 April 2016
Planarbete påbörjas vid Pildammsparken. Bild: Malmö stad
Planarbete påbörjas vid Pildammsparken.

Området ligger mellan Kronborgsvägen och Köpenhamnsvägen. Planen förespråkar två nya byggnader med hyresrätter i varierande storlek, men framför allt mindre lägenheter. Bostadsgården delas i dag med en förskola, som i det nya förslaget skulle få en större yta, samtidigt som en genomgripande förändring av gården genomförs. De nya husen föreslås byggas på mark som i dag främst används som parkeringsplats.

– Det är precis så här vi ska göra när vi bygger ut Malmö. Vi utnyttjar det attraktiva läget till max, utan att göra avkall på grönskan, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Karolina Skog (MP).

– Nybyggda hyresrätter nära Pildammsparken är ett välkommet tillskott i Malmö, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnade Colliers – startar nytt konsultbolag

Bolag Under våren lämnade Philip Kouvatsis Colliers för att ge sig in i en ny satsning. Nu är han tillbaka med egna bolaget Delta Real Estate Consulting. För Fastighetssverige berättar han om bolaget, vilken typ av affärer han vill ägna sig åt, vilka marknader han ser sig verka på, bolagets framtidsplaner och om hur det är att göra affärer i nuvarande transaktionsklimat.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige