Image

MKB investerar 460 miljoner i nya bostäder

Bygg MKB Fastighets AB investerar 460 miljoner kronor i nya lägenheter i Västra Hamnen, Malmö. MKB har tecknat ett förvärvsavtal med Midroc gällande 187 nya lägenheter.
Publicerad den 21 November 2012
187 nya lägenheter ska byggas intill World Trade Center i Västra Hamnen. Bild: Juul & Frost. Bild: Juul
187 nya lägenheter ska byggas intill World Trade Center i Västra Hamnen. Bild: Juul & Frost.

– Jag är mycket nöjd med beslutet. MKB bidrar i stor utsträckning till nyproduktionen i Malmö. Med kvarteret, som har arbetsnamnet Sjöjungfrun, erbjuder bolaget nya, attraktiva lägenheter i ett av Malmös viktigaste tillväxtområden, säger MKB:s ordförande Lars Svensson.

MKB har tecknat ett förvärvsavtal med Midroc avseende de nya lägenheterna, som kommer byggas i ett centralt läge, mellan Stora Varvsgatan och Kockumsparken, nära Ica Maxi och World Trade Center Malmö.

– Vi ser stora fördelar med att etablera nya kontor, bostäder och servicefunktioner i samma kvarter, och det är också i linje med Malmö stads strävan efter att skapa en blandad stadsbebyggelse, säger Magnus Skiöld, vd på Midroc Property Development.

Under 2011-2012 har MKB:s styrelse fattat beslut om nyproduktion av 578 lägenheter till ett sammanlagt värde av cirka 1,3 miljarder kronor.

FAKTA/ Sjöjungfrun: Cirka 18 000 kvadratmeter BTA. Nyproduktion och förtätning i Västra hamnen med 187 lägenheter och tre till fyra lokaler om totalt 665 kvadratmeter, fördelade på två huskroppar. Arkitekt: Juul & Frost Arkitekter. Beräknad byggstart december 2012 och planerad inflyttning första halvåret 2015. Bostäderna kommer att uppfylla kraven för Miljöbyggnad Silver.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige