Image

Miljardprojektet Björntanden blir verklighet

BYGG Nu talar det mesta för att miljardprojektet Björntanden i Östersund blir av. Detta efter att finansmännen Mats O. Sundqvist och Bert Sjödin nu sagt att de tar ansvar för kostnaderna. I planerna för anläggningen ingår bland annat ett hotell med 250 rum, en mötesanläggning och en konsertsal. Kostnaderna beräknas till cirka en miljard kronor.
Publicerad den 9 Januari 2008

Arkitekten Gert Wingårdhs förslag till landmärke på Frösön är en unik byggnad vars like inte finns i hela världen. Men turerna har varit många och snåriga och frågan om projektet uppe på Östberget i Östersunds kommun har fått många att pendla mellan hopp och förtvivlan.

Nu drar projekteringen igång och det kan innebära att projektet tar ett stort steg mot förverkligande. Under det arbete som nu påbörjas måste en rad olika frågor lösas.

Kostnaderna för projekteringen av Björntanden tar nu Bert Sjödin och Mats O. Sundqvist ansvar för. Kommunens kostnader för utredningen av infrastruktur och gondolbana kommer att behandlas på budgetberedningen denna vecka.

- När kommunen nu får detta besked så ska vi ställa upp med det som hör ihop med kommunens ansvar, säger kommunalråden Jens Nilsson och Carina Zetterström.

- Nu drar vi igång med projekteringen och vår målsättning är att inviga Björntanden den 23 oktober 2010, säger Bert Sjödin och Mats O. Sundqvist.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige