Image

Miljardprojektet Björntanden hotat

EKONOMI Maths O Sundqvist är en av finansiärerna som vill se Björntanden realiseras. Tidigare har man sagt att miljardprojektet ska stå klart i oktober 2010. Nu är läget betydligt osäkrare.
Publicerad den 22 Oktober 2008

Enligt Dagens Industri är det bland annat finansoron och ekonomiska svårigheter för Maths O Sundqvist som gör att planerna på superanläggningen ser skakiga ut.

För ett år sedan gick Maths O Sundqvist in med tio miljoner kronor, även Bert Sjödin har satsat pengar i projektet, som bedöms ha en prislapp på totalt en miljard kronor.

Till tidningen Östersundsposten säger Bert Sjödin, som befinner sig utomlands, att ingen förändring skett.
- Men läget med Björntanden är ungefär samma som innan jag åkte hemifrån. När jag kommer hem igen ska vi ha ett möte om Björntanden och se hur intresset är för att få med oss fler på det här, säger Bert Sjödin enligt Östersundsposten.

Enligt tidningen ska projektets styrgrupp mötas i november för att diskutera framtiden för Björntanden. I denna styrgrupp sitter bland annat Östersunds kommundirektör Bengt Marsh. Han medger i DI att projektet haft svårt att hitta finansiärer på senare tid.

- Det har förelegat svårigheter att hitta kapital, annars skulle pengarna redan ha funnits där, säger han till Dagens Industri.

I ursprungsplanerna för anläggningen ingår bland annat ett hotell med 250 rum, en mötesanläggning och en konsertsal. Kanske blir det nu i stället en bantad version som realiseras.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige