Image

Magnolia säljer till Randviken igen – bildar JV

Transaktioner Magnolia Bostad har tecknat avtal om att ingå ett joint venture med Randviken Fastigheter gällande fastigheten Skogskarlen 3 i Bergshamra utanför Stockholm.
Publicerad den 29 Mars 2018
Fredrik Lidjan. Bild: Magnolia Bostad
Fredrik Lidjan.

Fastigheten, som köptes av Magnolia Bostad 2014, innefattar en kontorsbyggnad om cirka 10 000 kvadratmeter med bland andra Meda och Babybjörn som hyresgäster. JV:t skapas genom att Randviken indirekt förvärvar hälften av aktierna i bolaget som äger fastigheten till ett underliggande fastighetsvärde om 260 miljoner kronor före avdrag för latent skatt. Tillträde är planerat till andra kvartalet 2018.

– Vi är glada över att ha etablerat ett joint venture med Randviken, en partner vi har goda erfarenheter av att samarbeta med. I Skogskarlen-projektet har vi hittat ett upplägg där vi drar nytta av varandras spetskompetenser - Magnolia Bostad kan fokusera på utveckling av nyproduktion av bostäder, medan Randviken kan fokusera på områden som ligger utanför Magnolia Bostads strategi, det vill säga utveckling och förvaltning av kontorsbyggnaden som blir ett mycket spännande projekt, säger Fredrik Lidjan, vd på Magnolia Bostad.

– För Randviken, som söker utveckling i kombination med uthålliga kassaflöden där vi ser en potential att tillföra värden, är det här JV:t helt i linje med vår affärsidé. Magnolia Bostad har under lång tid bevisat att de kan skapa unika boendemiljöer och tillsammans med vår breda utvecklings- och förvaltningskompetens ser vi detta som en mycket intressant möjlighet. Fastighetens läge, både sett till närliggande natur och inte minst kommunikationer gör detta JV extra spännande. Vi ser verkligen fram emot att utveckla fastigheten tillsammans med Magnolia Bostad, säger Tobias Emanuelsson, styrelseordförande, Randviken Fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige