Image

Magnolia-affär görs om – 70 miljoner lägre köpeskilling

Transaktioner I september gick Magnolia Bostad ut med en försäljning för 470 miljoner kronor i Arlöv, villkorad av köparens finansiering. Köparen fick inte ihop finansieringen och nu säljs projektet till Heimstaden Bostad – för 400 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Mars 2018

Magnolia Bostad tecknar avtal med Heimstaden Bostad kring försäljning av projektet Fasanen beläget i centrala Arlöv i Burlövs kommun. Affären omfattar uppförande av cirka 275 hyresrätter. Försäljningen avser fastigheterna Burlöv Arlöv 20:58 m fl och sker som en bolagsaffär. Bedömt fastighetsvärde vid färdigställande beräknas uppgå till cirka 400 mkr.

Magnolia Bostad kommunicerade i ett pressmeddelande den 30 september 2017 försäljning av detta projekt med vissa villkor för försäljningen, vilka ej har uppfyllts. Vem den tilltänkte köparen var har aldrig varit officiellt.

Trots att den faktiska köpeskillingen nu är 70 miljoner lägre än den som kommunicerades i höstas menar Magnolia att affärerna inte riktigt går att jämföra.
– Det är lite skillnad i villkoren, så det är svårt att jämföra de olika affärerna på det sättet. Det handlar bland annat om hur villkoren kring byggkostnaderna och andra delar avtalet ser ut, säger Stefan Berg, affärsutvecklingschef på Magnolia till Fastighetssverige.

Kommer Serneke att påverkas av den lägre köpeskillingen eller hur ser er deal med dom ut så att säga?
– Nej, de kommer inte att påverkas. Det skulle jag inte säga, säger Stefan Berg.

Projektet har nu istället sålts till Heimstaden Bostad. Detta är Magnolia Bostads andra projektförsäljning till Heimstaden Bostad, den första var Senapsfabriken etapp 2 som såldes i juni 2017. Den första delen av totalt tre i projektet är redan byggstartad och beräknad inflyttning sker i etapper från tredje kvartalet 2019 till andra kvartalet 2020.
– Vi är glada att vi fått möjlighet att förvärva detta projekt som ligger väldigt trevligt vid villabebyggelse uppförd på 1900-talets början och intill Arlövs kyrka med direkt närhet till både Burlöv Center och Arlöv Centrum. Det kommer totalt att uppföras fem byggnader i vit puts som kvalitetsmässigt ska uppfylla kriterierna för Miljöbyggnad Silver 3.0. Vi kommer att kunna erbjuda yteffektiva lägenheter till rimliga hyror. Att få förvärva byggnader av den här kvalitén känns väldigt bra, säger Fredrik Årman, transaktionschef på Heimstaden.

Transaktionsvärdet i affären uppgår till 400 miljoner kronor och bedöms ge en initial avkastning på cirka fem procent utifrån en attraktiv normhyra för hyresgästerna som uppgår till 1 550kronor per kvadratmeter. Tillträde är planerat till slutet av första kvartalet 2018.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige