Image

Magnentus köper kvarter i Norrköping

Transaktioner Kvarteret Gripen i centrala Norrköping innehåller cirka 6 000 kvadratmeter kommersiella ytor och cirka 3 300 kvadratmeter bostäder fördelat på 35 lägenheter. Säljare är Heimstaden.
Publicerad den 9 Mars 2017
Kvarteret Gripen. Bild: Magnentus
Kvarteret Gripen.

Fastighetsvärdet uppgår till 150 miljoner kronor och försäljningen sker genom överlåtelse av befintligt bolag.

– Vi är otroligt glada över att få förvärva kvarteret Gripen. Detta är ett kvarter som verkligen passar oss, både lägesmässigt och med den mix av butiker, kontor och bostäder som finns. Faktum är att vi för cirka 20 år sedan försökte förvärva detta kvarter, men vi lyckades inte då. Vi ser fram emot att få fortsätta förädla Norrköpings stadskärna. Det är ett fantastiskt läge, och på något sätt möts Norrköping här i korsningen från Industrilandskapet, city och stadskärnan med dess närhet till centralstationen, säger Magnus Malm, ägare till Magnentus.

– Avyttringen är naturlig för oss, då fastigheten övervägande innehåller kommersiella ytor och vårt fokus ligger på bostadsfastigheter. Magnentus är den köpare vi önskade till detta kvarter, en lokal aktör som med närvaro utvecklar och tillför nya tankar och dimensioner till kommersiella ytor i centrala Norrköping och därmed ökar attraktiviteten ytterligare i Norrköpings centrala delar, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Magnentus tillträder fastigheten vid månadsskiftet mars/april.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige