Image

Magnentus säljer kvarter i Norrköping

Transaktioner Magnentus säljer kvarteret Enen i centrala Norrköping till Heimstaden. Fastigheterna innehåller 149 lägenheter samt några lokaler, och fastighetsvärdet uppgår till 275 miljoner kronor.
Publicerad den 12 December 2016

Den uthyrningsbara ytan uppgår till knappt 9 000 kvadratmeter. I kvarteret Enen finns även en återstående byggrätt för bostäder om 2 100 kvadratmeter BTA.

– Vi har varit långsiktiga ägare till kvarteret Enen i snart 25 år, och att sälja ett sådant fint kvarter och en bit av Magnentus själ till en annan långsiktig och seriös fastighetsägare, Heimstaden, känns väldigt bra. Vår försäljning avser cirka tio procent av Magnentus totala fastighetsinnehav, så även efter denna avyttring innehar vi ett betydande fastighetsinnehav i centrala Norrköping. Vi ser fram emot att kunna fortsätta investera i våra övriga kvarter, och att utveckla Norrköpings stadskärna på ett positivt sätt, säger Magnus Malm, ägare till Magnentus.

– Jag är oerhört nöjd med att kunna komplettera vårt fastighetsbestånd med denna typ av fastigheter. Det är sällsynt i dessa tider att ett bostadsbestånd med detta läge och kvalitet kommer ut på marknaden. Att dessutom kunna nyproducerade på befintlig byggrätt är grädde på moset säger Patrik Hall, vd för Heimstaden, fortsätter han.

Fastighetsvärdet uppgår till 275 miljoner kronor och förvärv sker genom bolagsaffärer. Tillträde sker den 1 februari 2017.

Newproperty var rådgivare åt säljaren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige