Image

Lundbergs köper mark för bostadsutveckling i Linköping

Transaktioner Lundbergs köper mark vid Garnisonsområdet i Linköping av NCC och planerar att bygga 400 nya lägenheter i kvarteret Södra Ekkällan.
Publicerad den 9 December 2014
Peter Whass Bild: Lundbergs
Peter Whass

I affären ingår även en försäljning av NCC:s andelar i bolag som samägs med Lundbergs med markinnehav i Norrköping, Karlstad och Strängnäs. Värdet i försäljningen är cirka 70 miljoner kronor.

Försäljningen stöttar NCC:s stadsutvecklingsstrategi för Garnisonsområdet i Linköping.

– Södra Ekkällan har en spännande historia och utvecklingen av området går snabbt. Genom att involvera andra aktörer bidrar NCC till att öka takten på bostadsbyggandet vilket gynnar stadsdelen och skapar fler bostadsmöjligheter för Linköpingsborna, säger Mattias Lundgren, chef för NCC Boende.

– Vi är mycket glada över att ha genomfört denna affär med NCC. Södra Ekkällan är ett mycket attraktivt bostadsområde med närhet till både Linköpings stadskärna och trevliga grönområden. Linköping är en kommun med god utveckling där vi de senaste åren investerat cirka en miljard kronor i centralt belägna kommersiella fastigheter. Vi ser nu fram emot att även bygga attraktiva hyresrätter, säger Peter Whass, vd för Fastighets AB L E Lundberg.

NCC har sedan tidigare genomfört markförsäljningar till byggherrar som HSB, Stångåstaden och JM.

Hittills har drygt 500 bostäder färdigställts och ytterligare 200 bostäder är under produktion.

Södra Ekkällan är ett attraktivt område som växer snabbt.

Placeringens närhet till både shopping, kommunikationer och med Tinnerbäckens vatten runt hörnet gör att efterfrågan på bostäder i området är stort.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ånäs om pandemins effekter: "Stor differentiering"

Bolag Atrium Ljungbergs vd om hur olika bolagets hyresgäster drabbats, och hur många miljoner man hittills lämnat i pandemirabatt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY