Image

Länsstyrelsen på Oscars linje kring gasklockorna

Bolag Länsstyrelsen i Stockholm har beslutat till förmån för detaljplanen att bygga bostäder vid gasklockorna i Djurgårdsstaden i Stockholm. Oscar Properties är därmed ett steg närmare att förverkliga visionen om att förvandla gasklockorna till bostäder.
Publicerad den 23 Oktober 2014
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

Länsstyrelsen i Stockholm har avslagit ett överklagande av detaljplanen för Gasklocka 3 och 4 i Stockholm. Det innebär ett viktigt stöd för den av kommunfullmäktige beslutade detaljplanen.

När detaljplanen vinner laga kraft kan Oscar Properties gå vidare och bygga bostäder i de gamla gasklockorna på Djurgården i Stockholm. I anslutning till dessa kommer också en skulpturpark att anläggas. Herzog & de Meuron har anlitats som arkitekter i projektet. Projektarbetet fortskrider nu med utformning och kalkylarbete.

- Gasklockorna är ett landmärke för många Stockholmare. Vi vill fylla dem med ett nytt, meningsfullt och spännande innehåll genom att skapa unika bostäder och en öppen, levande kulturmiljö, säger Oscar Engelbert, grundare och vd för Oscar Properties.

- Vi vill med projektet Gasklockan skapa ett levande bostadstorn på 140 meter med tillhörande skulpturpark på en hög internationell arkitektonisk nivå. Vi har redan en hel del kontakter med potentiella partners för att genomföra projektet. Om ungefär ett år tror vi att det kan vara aktuellt att välja vem vi ska samarbeta med, säger Oscar Engelbert.

Länsstyrelsen har gjort bedömningen att det inte framkommit något skäl att ändra beslutet om detaljplanen. Inte heller de enskilda intressen som har framförts genom överklagandena medför, enligt länsstyrelsens bedömning att planen bör upphävas.

Detaljplanen kan vinna laga kraft den 17 november om inga nya överklaganden inkommer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY