Image

Beslut i går: Nytt landmärke i Stockholm

PROJEKT Nu är det klart: Oscar Properties och Herzog & de Meuron bygger om gasklockorna i Norra Djurgårdsstaden till ett nytt landmärke.
Publicerad den 15 Maj 2009

Stockholms stad beslutade i går att markanvisa en del av gasverksområdet, de så kallade stålklockorna, i Norra Djurgårdsstaden till bygg- och bostadsföretaget Oscar Properties.

400 moderna och miljövänliga lägenheter samt kulturella och kommersiella lokaler ska rymmas i de mytomspunna gasklockorna.

Arkitekt blir den världsledande arkitektbyrån Herzog & de Meuron, mest känd för olympiastadion i Peking och Londons Tate Modern. Gasklockorna blir deras första projekt på svensk mark. Byggstart beräknas till 2011.

Norra Djurgårdsstaden är med sitt läge nära city, vattnet och Nationalstadsparken ett av Stockholms viktigaste stadsutvecklingsområden. Planerna för området inkluderar höga miljöambitioner och en tydlig kulturell profil.

- Jag är väldigt glad för det förtroende Stockholms stad nu visar oss med gasklockorna. Att få bygga bostäder för framtiden och vara med och förändra norra Djurgårdens stadsbild är ett stort och viktigt uppdrag som vi tar på största allvar, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

Den mark Oscar Properties har blivit anvisad gäller gasklocka 3 och 4.

– Herzog & de Meuron har aldrig byggt något i Sverige förut. Och det känns underbart att få vara med i det här projektet nu, säger Jacques Herzog, partner på Herzog & de Meuron.

– Gasverksområdet kommer att bli en spännande stadsdel som blandar gammalt och nytt av högsta klass. Att Herzog & de Meuron kommer att samarbeta med oss kommer att bidra med ytterligare en dimension till området, säger Oscar Engelbert.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY