Image
Hans Wallenstam.
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam

Lägre förvaltningsresultat för Wallenstam

Bolag Fastighetsbolaget Wallenstam levererar ett förvaltningsresultat på 267 miljoner kronor för det andra kvartalet 2023, vilket är 4 procent lägre än det förväntade resultatet som låg på 279 miljoner kronor enligt en sammanställning gjord av Infront. Hyresintäkterna har dock stigit för bolaget. – Jag känner mig både nöjd och trygg med Wallenstams finansiella situation, skriver Hans Wallenstam i vd-ordet till rapporten.
Publicerad den 14 Juli 2023

– Jag känner att Wallenstam har en spännande framtid. Utmaningar finns i vår omvärld med många orosmoln som vi kommer hantera. Wallenstam har en väl fungerande verksamhet med både centrala kommersiella fastigheter och bra bostadsfastigheter i rätt lägen, med en stark efterfrågan. Vi har en stabil och trygg finansiell ställning som ger oss handlingsutrymme. Jag är fylld av förhoppning, säger vd Hans Wallenstam i en kommentar till rapporten.

I maj byggstartade Wallenstam projektet Ädellövet i Farsta, Stockholm, som omfattar 172 lägenheter. Under kvartalet färdigställdes 558 lägenheter i fem olika projekt i Göteborg, Härryda och Uppsala. Kvarteren 7 och 8 i Kallebäcks Terrasser i Göteborg samt Kv. Skogsvaktaren i Mölnlycke Fabriker i Härryda är nu helt färdigställda.

Den 3 april frånträdde Wallenstam den kommersiella fastigheten Dragarbrunn 20:6 i Uppsala, som sålts till Bonnier Fastigheter AB.

Vid årsstämman den 3 maj valdes Rebecka Wallenstam till ledamot i Wallenstams styrelse. Anders Berntsson hade inför stämman avböjt omval.

1 april–30 juni 2023
Hyresintäkterna uppgår till 679 miljoner kronor (620).
Förvaltningsresultat fastigheter uppgår till 267 miljoner kronor (328).
Värdeförändringar förvaltningsfastigheter uppgår till -611 miljoner kronor (187).
Resultat efter skatt uppgår till -218 miljoner kronor (943), motsvarande -0,3 kr per aktie (1,4).

– Med de försiktighetsåtgärder vi vidtagit, och med den räntesäkringsprofi l vi har samt med vår starka balansräkning, känner jag mig både nöjd och trygg med Wallenstams finansiella situation, skriver Hans Wallenstam i vd-ordet till rapporten.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige