Image
Hans Wallenstam.

Wallenstam miljardsäljer i Uppsala

Transaktioner Wallenstam har tecknat avtal om försäljning av två befintliga fastigheter samt en projektfastighet i Uppsala till Aberdeen Standard Investments Pan-Europeiska bostadsfond – Asper.


CFO Susann Linde och vd Hans Wallenstam.

Wallenstam nöjd med återhämtad uthyrningsgrad

Bolag Alla siffror pekar åt rätt håll för Wallenstam som levererade en stark delårsrapport under torsdagen. Under presentationen berättade vd:n Hans Wallenstam och CFO Susann Linde mer om vägen till de starka siffrorna, tron på kontorets betydelse och vikten av att uthyrningsgraden i det kommersiella beståndet nu är tillbaka på rätt nivå.


Hans Wallenstam.

Wallenstam: Ytterligare stärkt balansräkning

Bolag Wallenstam redovisar miljardresultet efter skatt i Q2 – både belåningsgrad och soliditet uppgår till 45 procent.


Lokalmarknadsdagen
Här på Clarion Hotel Post arrangeras klassiska Lokalmarknadsdagen torsdag den 26 augusti. Säkra din plats nu!

Lokalmarknadsdagen: Äntligen dags för Göteborgsbranschen att mötas igen!

Lokalmarknadsdagen Notera torsdag den 26 augusti i almanackan – då är det nämligen dags för Branschens mötesplats i Göteborgsregionen igen! Efter ett och ett halvt år med digitala möten ser vi nu fram emot att få ses "på riktigt" igen!


Hans Wallenstam.

Stabilt resultat för Wallenstam

Bolag Wallenstam ökade sina hyresintäkter med sju procent jämfört med motsvarande kvartal 2020. Bolaget har just nu 2 100 lägenheter i produktion.


Wallenstam och Wingårdhs har tagit fram ett förslag på framtida utveckling av Heden med bland annat fyra bostadstorn på totalt 1 200 lägenheter.

Så vill Wallenstam och Wingårdhs lyfta Heden till skyarna

Bygg/Arkitektur Fyra stycken 120 meter höga bostadstorn, 1 200 lägenheter och fyra nya fotbollsplaner med en stor centercourt som mittpunkt – det är delar av innehållet när fastighetsjätten Wallenstam och arkitekten Gert Wingårdh föreslår ett nytt grepp kring den framtida utvecklingen av Heden i Göteborg. Fastighetssverige berättar mer om de omvälvande planerna.


Hans Wallenstam.

Wallenstam investerar i Klarna

Bolag Klarna genomför en nyemission där Wallenstam investerar 125 miljoner kronor.


Hans Wallenstam.

Hans Wallenstams solidariska spartag i pandemin

Bolag Wallenstams vd tog inte ut någon lön från april 2020 fram till årsskiftet, det framgår av bolagets årsredovisning. Så många miljoner avstod han frivilligt.


Hans Wallenstam.

Wallenstam: Ökat substansvärde och ökade hyresintäkter

Bolag Wallenstam redovisar ett stabilt resultat i bokslutet för 2020 med ett ökat substansvärde på sju kronor och ökade hyresintäkter med fem procent till 2 131 miljoner kronor. Styrelsen föreslår också en utdelning om 1,20 kr per aktie (0,50) uppdelat på två utbetalningar om vardera 0,60 kr per aktie.


Hans Wallenstams bok "Mot alla odds" släpptes 2020.

Fastighetssverige rankar Wallenstam-episoder – i dag: Topp-3

Bolag Nu är det dags för sista delen i Fastighetssveriges mycket subjektiva rankning av de mest läsvärda episoderna ur Hans Wallenstams bok "Mot alla odds". I dag presenterar vi 3-i-topplistan, med den misstänkta konsttjuven och en tung bolagsstämma på gympagolvet.


Hans Wallenstams bok "Mot alla odds" släpptes 2020. Fastighetssverige har läst den och rankar, under tre dagar, de starkaste och mest läsvärda episoderna i den.

Best of Hans Wallenstam – del 2!

Bolag På lördagen publicerade vi del 1 i Fastighetssveriges mycket subjektiva rankning av de mest läsvärda episoderna i Hans Wallenstams bok "Mot alla odds" som handlar om hans syn på 1990-talskrisen. I dag går vi vidare i rankingen med platserna 6, 5 och 4; När Göran Johansson ville visa sin makt, räntebidragsfällan och en ganska stressig period där konstfiffel och privatliv störde affärerna.


Hans Wallenstams bok "Mot alla odds" släpptes 2020.

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.


Wallenstam har tecknat en avsiktsförklaring om byggnaden som användes som evakueringsbyggnad för Östermalmshallen.

Wallenstam vill köpa tillfälliga Östermalmshallen

Transaktioner Wallenstam har tecknat en avsiktsförklaring med Stockholms stad om den byggnad som använts till evakuering av Östermalmshallen. Byggnaden som är belägen på Östermalmstorg öppnade 2016 då den ordinarie saluhallen skulle renoveras och stängde för gott den 15 februari 2020.


Fastighetsbranschens toppar delar med sig av sina boktips. Bilden är ett montage.

Detta läser branschtopparna

Sverige 2016 bytte höstlovet namn till läslov för att uppmuntra läsning bland unga. När nu läslovet inleds passar Fastighetssverige på att fråga ett antal börs-vd:ar vad de läser just nu och vad de rekommenderar för böcker till andra.


Hans Wallenstam.

Wallenstam: "Resultatet hittills för 2020 visar att verksamheten fungerar mycket bra"

Bolag Wallenstam ökar förvaltningsresultat och hyresintäkter under Q3. Substansvärdet per aktie ökar med 3,80 kronor i perioden januari-september.


Marina Fritsche, vice vd för Wallenstam.

Wallenstam når 10 000 lägenheter i förvaltning

Bolag Wallenstam har nu 10 000 hyreslägenheter i förvaltning.
– Det känns fantastiskt att vi nu har 10 000 hyreslägenheter i Göteborg, Stockholm och Uppsala, det är en milstolpe för oss som bolag. Vår höga nyproduktionstakt har bidragit till att vi successivt har ökat antalet lägenheter i vår förvaltning, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.


Karin Mizgalski.

Wallenstam lanserar fyra klimatmål

Energi/miljö Som ett led i Wallenstams hållbarhetsarbete införs nu fyra klimatmål. Syftet med målen är att ytterligare minska klimatpåverkan från byggverksamheten samt från fastigheternas energianvändning och restavfall. Därtill ska samtliga tjänsteresor genomföras klimatneutralt.


Hans Wallenstam.

Wallenstam ger utdelning för 2019 – 50 öre

Bolag I våras drogs utdelningsförslaget om 1,9 kronor per aktie tillbaka till följd av corona. Nu kallar Wallenstam till en extrastämma för att besluta om en utdelning på 0,50 kronor för 2019.


Hans Wallenstam.

Wallenstam ökar driftnettot trots coronarabatter

Bolag Wallenstam ökar substansvärde och hyresintäkter och har 3 000 bostäder under produktion.


Wallenstam köper ett stort markområde i Österåker. Från vänster: Hans Wallenstam, Andreas Ljunggren, vd Österåkers Golf, Mathias Aronsson, vice vd, Wallenstam och Johan Aftén, vd Aftén Bil.

Wallenstam köper mark för mer nyproduktion i Österåker

Transaktioner Wallenstam köper ett stort markområde av Österåkers Golf AB och Aftén Fastigheter AB för framtida nyproduktion i Österåker kommun.