Image

Kvalitena bygger skola på Kvarnholmen

Bygg/Arkitektur Kvalitena köper en tomträtt och en byggrätt av Nacka kommun för drygt 46 miljoner kronor. Planen är att bygga en skola med plats för 650 elever.
Publicerad den 24 November 2015

Förslaget kan klubbas av Nacka kommunfullmäktige den 14 december.

Nacka kommun upplåter tomträtten ”Nacka Sicklaön 38:14” inklusive två byggnader, de så kallade Makaronifabriken och Disponentvillan, samt en byggrätt till Kvalitena AB för drygt 46 miljoner kronor.

- Kvarnholmens unika läge i Nacka och skolans läge på Kvarnholmen ger oss spännande förutsättningar för att skapa en skola utöver det vanliga. Vi ser fram emot en dialog med kommunen om hur skolan kan bli en naturlig mötesplats på Kvarnholmen, säger Knut Pousette, vd på Kvalitena AB.

Det innebär att Kvalitena AB bygger och äger den nya skolan. Just nu pågår en urvalsprocess inom fastighetsbolaget där en skoloperatör som ska driva skolverksamheten ska utses.

- Nacka kommun söker aktivt goda samarbeten med privata aktörer för att utveckla kommunens välfärdsfastigheter. Kvalitena AB har kapacitet att bygga en skola som lever upp till kommunens höga förväntningar, säger Jenny Asmundsson, fastighetsdirektör i Nacka kommun.

Den nya skolan på Kvarnholmen är en viktig del i arbetet med att omvandla den tidigare industrimiljön på Kvarnholmen till en levande stadsdel med en blandning av verksamheter och bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så kan det nya megabolaget styras framöver

Bolag En sammanslagning av Kungsleden och Castellum skulle skapa Nordens största noterade kommersiella fastighetsbolag med en fastighetsportfölj värd hela 157 miljarder kronor. Fastighetssverige berättar mer om hur det potentiella megabolaget kan komma att styras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY