Image
Gamla Riksbankshuset i Göteborg.
Gamla Riksbankshuset i Göteborg. Bild: CBRE

Klövern köper centralt i Göteborg

Transaktioner Klövern tar nu steget in i centrala Göteborg genom att köpa det gamla riksbankshuset i Göteborg för 233 miljoner kronor. En tysk fond säljer efter tre års innehav.
Publicerad den 6 Juli 2015

Fastigheten Inom Vallgraven 15:2 vid Södra Hamngatan har en uthyrningsbar area om cirka 4 300 kvadratmeter och är fullt uthyrd. Största hyresgäst är Swedbank som har sitt regionkontor för Västsverige i fastigheten.

Fastigheten tillträds den 2 november.

- Det är glädjande att vi fortsätter växa i Göteborg med ännu en ny delmarknad. Fastigheten Inom Vallgraven 15:2 är Klöverns första förvärv i centrala Göteborg. Vår Göteborgsenhet har efter detta förvärv fastigheter värda 2,3 miljarder kronor och vi vill öka den volymen ytterligare, säger Klöverns vd Rutger Arnhult.

CBRE var rådgivare åt säljaren RREEF Spezial Invest GmbH (fonden EuCoReF).
RREEF köpte fastigheten av Klippan Kulturfastigheter år 2012.

Klövern har även avyttrat tomträtten till Göteborg Tingstadsvassen 27:2 för 25 miljoner kronor. Frånträde sker den 31 augusti.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige