Image
Bild: CBRE

Tysk fond köper gamla riksbankshuset i Göteborg

Transaktioner Klippan Kulturfastigheter har sålt fastigheten Göteborg Inom Vallgraven 15:2 (gamla riksbankshuset) till RREEF Spezial Invest GmbH som agerade på uppdrag av sin fond EuCoReF. Fastighetens uthyrbara yta är cirka 4 300 kvadratmeter och består huvudsakligen av kontorsytor.
Publicerad den 16 Maj 2012
Gamla riksbankshuset. Bild: CBRE. Bild: CBRE
Gamla riksbankshuset. Bild: CBRE. Karl Persson. Bild: CBRE. Bild: CBRE
Karl Persson. Bild: CBRE.

Huset är känt som gamla Riksbankshuset och är en av Göteborgs mest prestigefulla kontorsfastigheter. Läget vid Södra Hamngatan och mittemot Gustav Adolfs Torg är mitt i CBD. Största hyresgäst i huset är Swedbank. Under 2002 och 2003 genomfördes omfattande till- och ombyggnationer i fastigheter. Parterna har valt att inte redovisa köpeskillingen.
- Det här visar att intresset för fastigheter i centrala Göteborg är fortsatt stort, även för aktörer utanför ”den normala” investerarlistan. Att RREEF väljer att utöka sitt innehav i Göteborg signalerar hur starkt Göteborg står sig på den internationella marknaden, säger Karl Persson, Senior Director på CBRE.

- Vi är väldigt glada över denna investering som stärker vår position i Skandinavien. Och vi letar efter fler investeringar i Norden, såväl för våra institutionella fonder som för våra open-end fonder, säger Martin Weikamp, Vice President på RREEF.

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige