Image

Klövern i bytesaffär med Genova

Transaktioner Klövern genomför en bytesaffär med Genova där Klövern köper tomträtten till fastigheten Knarrarnäs 6 i Kista till ett underliggande fastighetsvärde om 108 miljoner kronor och säljer fastigheten Brynjan 5 i Huddinge till ett underliggande fastighetsvärde om 37 miljoner kronor. Mellanskillnaden i bytesaffären regleras kontant.
Publicerad den 31 Oktober 2017
Rutger Arnhult. Bild: Klövern
Rutger Arnhult.

Kontorsbyggnaden på Knarrarnäs 6, omfattande cirka 4 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta, är fullt uthyrd och har ett hyresvärde om 8,5 miljoner kronor. Största hyresgäster är Hellermann Tyton, Strongpoint Technology och Trafikia.

– Tomträtten Knarrarnäs 6 köptes 2014 helt tomställd. Fastigheten har under innehavstiden genomgått en större ombyggnation och är i dag fullt uthyrd, säger Michael Moschewitz, vd för Genova Property Group.

Brynjan 5 i Huddinge är så gott som fullt uthyrd till Huddinge kommun och har en sammanlagd uthyrningsbar yta om cirka 2 600 kvadratmeter samt ett hyresvärde som uppgår till 2,7 miljoner kronor.

– Förvärvet stärker vår position ytterligare i Kista, vilket är en marknad som vi tror starkt på, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern.
 
Tillträde respektive frånträde är planerat till den 15 januari 2018.  

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill NREP handla för tre miljarder kommande halvåret

Bolag NREP har redan investerat för sex miljarder kronor i sin nya fond NREP Income+. Nu står man redo att spendera ytterligare tre miljarder kommande halvåret. Stefan Wallander, vd för NREP i Sverige, berättar om den öppna strukturen, hur mycket pengar man räknar med att resa i fonden och var man letar efter investeringsmöjligheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY