Image

Klart: De får rita Castellums nya kontorshus

Bygg/Arkitektur Castellum har genomfört en arkitekttävling om gestaltningen av ett nytt kontorshus i stadsdelen Krokslätt i Göteborg. Wingårdh Arkitektkontor har utsetts till vinnare och deras förslag ligger nu till grund för projektering av det nya kontorshuset.
Publicerad den 14 September 2017
Castellums nya kontorshus i Göteborg. Bild: Castellum
Castellums nya kontorshus i Göteborg.

Castellum förvärvade tidigare i år en kontorsbyggrätt med färdig detaljplan på den norra delen av fastigheten Krokslätt 154:8 på Mölndalsvägen i Göteborg. Tävlingsuppgiften i arkitekttävlingen omfattade gestaltning av ett nytt kontorshus på denna byggrätt där fasadgestaltning och planlösningar skall uppfylla kraven för Miljöbyggnad Guld.

Motivering för det vinnande förslaget:
Wingårdhs visar på en spännande och dynamisk fasadgestaltning i tegel som anknyter till platsen. Husets utformning skapar värme och öppenhet i stadsrummet och entréplanet blir en naturlig mötesplats för såväl allmänheten som för våra hyresgäster i huset.

– Vi har under det senaste året framgångsrikt utvecklat och fyllt kontorsprojekt som Blenda, Sillfabriken, Östra Hamngatan 16 och Gamlestadsvägen 18. Vi är därför glada över att kunna planera för ytterligare ett spännande kontorsprojekt i ett kollektivtrafiknära läge, säger Cecilia Fasth, vd Region Väst i Castellum.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige