Image
Bostadsrättsföreningen Diamanten.

Lyckos säljer nya parhus i Lund

Bostäder Lyckos säljstartar ett nybyggnadsprojekt med 16 parhus i Södra Råbylund, Parhusen byggs i två plan med tegelfasader, egen parkeringsplats och ett uteförråd.


JM får en godkänd detaljplan för att riva och bygga nytt på Marieviks udde, i närheten av Hornstull på Södermalm

Grönt ljus för nya bostäder på Södermalm

Bostäder Precis vid vattnet mitt emot Hornstull ligger Marieviks Udde. Detaljplanen för Marievik har vunnit laga kraft. AMF Fastigheter som är majoritetsägare i området kan nu tillsammans med Stockholms stad och fastighetsägarna JM och Klövern påbörja arbetet med att förverkliga visionen för Marievik.


Arkitektfirman Wingårdhs förslag på utveckling av Fiskhamnen i Göteborg. Staden föreslår nu att det nuvarande arbetet avbryts och att det görs ett större omtag kring framtiden för det anrika området.

Vill avbryta Wingårdhs planer för Fiskhamnen – föreslår större omtag

Bygg/Arkitektur Den framtida flytten av Stena-terminalerna har förändrat förutsättningarna för Fiskhamnens utveckling och nu föreslår stadsbyggnadskontoret att det nuvarande arbetet avbryts och att projektets framtida omfattning studeras i ett större sammanhang som kan inkludera en helt ny stadsdel. Fastighetssverige berättar mer.


Filborna vattentorn vinner årets Kasper Salin-pris.

Vattentorn i Helsingborg vinner Kasper Salin-priset

Bygg/Arkitektur Under Arkitekturgalan den 7 april mottog Filborna vattentorn i Helsingborg 2021 års Kasper Salin-pris för bästa byggnad. Arkitekt är Wingårdhs med Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp (NSVA) som beställare.


Årets nominerade till Kasper Salin-priset: Filborna vattentorn i Helsingborg, Röda huset Sergels torg i Stockholm, Sara Kulturhus i Skellefteå och kontorshuset Skären i Stockholm.

Här är finalisterna i Kasper Salin-priset

Bygg/Arkitektur Kasper Salin-priset, för årets bästa byggnad, visar riktningen för morgondagens byggande. Årets tävlande – vattentorn i Helsingborg, kontor och paviljong i Stockholm samt kulturhus i Skellefteå – löser arkitektoniska problem på oväntade sätt och med upptäckarglädje.


Tre arkitektkontor tävlar om att få utforma kvarteret Virgo i Karlastaden.

De kan få utforma kvarteret Virgo i Karlastaden

Bygg/Arkitektur Nu ska ännu ett högt hus i framväxande Karlastaden ta form. Tre arkitektkontor har valts ut för att ge sina förslag på hur det 27 våningar höga huset Virgo ska gestaltas.


Johan Algernon, kommunalråd (M), Wojciech Wondell, projektchef på Titania och Nikan Ghahremani, vice vd på Titania.

Titania byggstartar 226 bostäder i Täby

Bygg/Arkitektur Titania har startat byggnationen av 226 bostäder och kommersiella lokaler i den nya stadsdelen Täby Park.


Akka Egendom förvärvar nybyggd hyresfastighet i Kristianstad.

Akka Egendom förvärvar nybyggd hyresfastighet i Kristianstad

Transaktioner Akka Egendom har nyligen genomfört ett förvärv av 57 lägenheter i kvarteret Majoren 1, Kristianstad. Säljare är Lyckos, och tillträde sker i mars.


Gatuvy från rondellen – Skogskullen, Stadsskogen i Alingsås.

RO-Gruppen och Stadsporten vinner markanvisning i Alingsås

Bygg/Arkitektur Stadsporten och RO-Gruppen har i samarbete med Wingårdhs arkitekter vunnit markanvisningstävlingen om Skogskullen i Alingsås, i konkurrens med 34 förslag.


Fotomontage med den nya tillbyggnaden i grönt till vänster.

Wingårdhs ger 1600-talsanläggning ett modernt lyft

Bygg/Arkitektur Stallmästaregården är ett enskilt byggnadsminne och stockholmstraktens äldsta utvärdshus med verksamhet i obruten kontinuitet ända sedan 1600-talet. Fastighetssverige berättar om planerna för att rusta upp den anrika anläggningen.


JM tillträder fastigheten där det egna huvudkontoret ska ligga.

JM tillträder byggrätt för huvudkontor i Solna

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för JM:s kontorsprojekt K1 Karlbergs Strand har vunnit laga kraft där JM tillträder och erlägger likvid för fastigheten under fjärde kvartalet 2020. Köpeskillingen uppgår till cirka 190 miljoner kronor och byggstart beräknas ske i början av 2021.


Wingårdhs flyttar till Varvsstaden i Malmö.

Wingårdhs till Varvsstaden

Uthyrning Varvsstaden är ett stadsutvecklingsprojekt mitt i Malmö som samägs av Peab och Balder. Många av byggnaderna som finns kvar sedan Kockumstiden kommer att renoveras och få nytt liv som kontor. Först ut att omvandlas till kontor är Magasin 211, där den första hyresgästen, Wingårdhs Arkitekter, nu skrivit kontrakt.


JSB och Wingårdhs bygger i Karlshamn.

JSB och Wingårdhs bygger i Karlshamn

Bygg/Arkitektur JSB har tillsammans med Wingårdhs arkitekter och Svensk Bostadsutveckling AB vunnit en markanvisningstävling för nya bostäder i centrala Karlshamn. Totalt ska 48 nya lägenheter byggas intill Mieån.


Efter shoppingsuccén – här är expansiva områdets nya storsatsning

Bygg/Arkitektur Planerar att följa upp med 22 våningar högt Wingårdh-ritat hotell.


Kilströmskaj, ett av SBU:s projekt där Wingårdhs stått för gestaltning och JSB för entreprenad.

Wingårdhs, JSB och SBU går samman i gemensamt bolag

Bolag Wingårdhs, JSB och SBU bildade i slutet av förra veckan SBU Framtid AB. Wingårdhs och JSB äger 67 procent av bolaget. Med förvärvet följer det helägda dotterföretaget Svensk Bostadsutveckling AB.


Link Business Center.

Academic Work flyttar in i Link Business Center

Uthyrning Academic Work tecknar avtal med Lundbergs och flyttar in på 1 900 kvadratmeter i Link Business Center i Linköping.


Wingårdhs ritar World Ocean Headquarters

Bygg/Arkitektur Huset i Oslo ska bland annat kunna fungera som en hub för FN:s "Our Ocean, Our Future: Call for Action", det politiska momentum som byggts upp för att rädda världshaven.


Profi utvecklar Handenterminalen

Bygg/Arkitektur Profi Fastigheter har tecknat ett intentions- och markanvisningsavtal med Haninge kommun för att möjliggöra utvecklingen av Handenterminalen.


NCC bygger Kulturkvarteret i Örebro

Bygg/Arkitektur NCC ska bygga ett kulturkvarter i Örebro som bland annat ska inrymma ett stadsbibliotek och en kulturskola. Uppdragsgivare är det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten Fastigheter och projektet är en totalentreprenad i partnering.


Skissbild.

NCC bygger gigantiskt vattentorn i Helsingborg

Bygg/Arkitektur NCC bygger ett jättelikt vattentorn i Helsingborg. Ordervärdet uppgår till cirka 270 miljoner kronor.

… Och Langemar Olsson tar plats i bolagets styrelse

Bolag Angela Langemar Olsson föreslås väljas in i NCC:s styrelse som därmed föreslås bestå av åtta ledamöter.