Utvecklingsidén är framtagen utifrån Haninge kommuns stadsutvecklingsplan och ska syfta till att området kring Handenterminalen blir hållbart, tryggt, moderniserat och stadsmässigt. Utvecklingsidén öppnar upp stadsbilden och skapar en värdig entré mot centrala Haninge, möjliggör bostadsbebyggelse i ett kollektivtrafiknära läge samt skapar ytterligare förutsättningar för utökad handel och service. Kommunstyrelsen har även beslutat om planuppdrag för att utveckla en ny detaljplan för berörda fastigheter.
Profi Fastigheter förvärvade Handenterminalen i oktober 2016 och har sedan dess drivit ett aktivt utvecklingsarbete tillsammans med Haninge kommun och Wingårdhs Arkitektkontor. Fastigheten, som är integrerad med Haninges pendeltågsstation med 16 000 dagliga resenärer, omfattar totalt 35 000 kvadratmeter lokaler för kontor, skola och handel.
– I en tid då arkitektur ofta handlar om att rama in kvarter är detta en helt unik fastighetsutveckling där vi skapar en helt ny siluett för Haninge. Att investera i förändringsområden och ta sig an oälskade fastigheter är en del av vår idé, och det här är en plats som har stor potential att blomstra, säger Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter.
– Haninge utvecklar en stadskärna som omfamnar de centrala platserna i kommunen. Nu när vi förverkligar idén om Haninge stad blir helheten allt viktigare, allt ifrån service, trygghet, tillgänglighet och upplevelser men också hur vår stadskärna gestaltas. Vårt samarbete med Profi och de övriga fastighetsägarna i Haninge visar hur långt man kan lyfta en plats. Från att vara undangömd och outnyttjad plats kommer vi nu få en öppen och attraktiv miljö där alla kan känna sig välkomna, säger Peter Jemtbring, Näringslivs- och utvecklingsdirektör Haninge kommun.
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av LEDVANCE
Bygg/Arkitektur Den svenska padelhajpen gick upp som en sol och ner som en pannkaka. Kvar står nu tomma hallar runtom i Sverige som väntar på att stöpas om till något annat. I Göteborg tas nu första steget i att förvandla överblivna hallar till välkomna tillskott till idrottsrörelsen när padel byts till tennis vid Delsjön. Karl Ljunggren, vd för L2 Fastigheter och ordförande i Göteborgs Tenniscenter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med att ställa om lokalen, om satsningen och behovet den möter, om tidigare storspelaren Magnus Gustafssons roll i arbetet och hur man hoppas kunna inspirera andra att bidra till att övergivna padelhallar fortsätter användas till idrottsverksamhet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.