Image
Link Business Center.
Link Business Center. Bild: Wingårdh Arkitektkontor

Academic Work flyttar in i Link Business Center

Uthyrning Academic Work tecknar avtal med Lundbergs och flyttar in på 1 900 kvadratmeter i Link Business Center i Linköping.
Publicerad den 8 Februari 2019

Fastighets AB L E Lundbergs kontorsprojekt i Linköping har nu fått sitt namn – Link Business Center. Den nya fastigheten ritad av Gert Wingårdh kommer stå klar andra halvåret 2021. Lundbergs har även tecknat hyresavtal med rekryterings- och bemanningsföretaget Academic Work om cirka 1 900 kvadratmeter med en avtalstid på åtta år.
– Vi är glada att kunna presentera namnet på det vi hoppas kommer bli en naturlig mötesplats för regionens näringsliv. Namnet är sprunget ur viljan att koppla ihop människor och företag samt erbjuda fantastiska möjligheter för affärer och utveckling. Samtidigt är det givetvis även en tydlig koppling till platsen. Vi kommer presentera logotyp och visuell identitet under våren, säger Christian Claesson, regionchef öst, Fastighets AB L E Lundberg.

Link Business Center omfattar totalt cirka 13 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta samt garage. Intresset för konceptet är stort och nu har hyresavtal tecknats med Academic Work om 1 900 kvadratmeter. Sedan tidigare har Danske Bank kontrakterats på cirka 4 000 kvadratmeter.
– Vi är väldigt glada att få Academic Work som en av hyresgästerna i Link Business Center. Vi vill fylla Link Business Center med en mix av olika företag som bidrar till dynamik och spännande möten. Vi är övertygade om att Academic Work kommer sätta sin prägel på huset genom sin företagskultur och fokus på "young professionals", säger Daniel Andersson, marknadsområdeschef Linköping, Fastighets AB L E Lundberg.
– De nya lokalerna och miljön kommer passa oss perfekt. För att upplevas som en attraktiv arbetsgivare är det viktigt för oss att kunna erbjuda en inspirerande och trivsam arbetsmiljö med rätt läge. Allt detta tycker vi att Link Business Center är och därför ser vi verkligen fram emot att flytta in, säger Thobias Wetterwik, tillförordnad kontorschef Academic Work.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige