Image
Kista Galleria.
Kista Galleria. Bild: Citycon

Kista Galleria fördubblar utbudet av livsmedel

Uthyrning Som tidigare meddelats kommer Lidl och Rusta att öppna butiker. Nu är det klart att Ica öppnar en stor Kvantum-butik på 2 800 kvadratmeter Kista Galleria i augusti. Sammanlagt innebär de nya butikerna en fördubbling av livsmedelsutbudet till 8 000 kvadratmeter vilket är 14 procent av ytan.
Publicerad den 12 April 2019

– Etableringarna stärker Kista Gallerias attraktionskraft som den centrala mötesplatsen i Kista. Här finns ett stort flöde av människor och en härlig puls vilket gör gallerian till en idealisk plats för ett stort livsmedelsutbud. De nya butikerna Ica Kvantum och Lidl tar gallerians dagligvaruhandel till en helt ny nivå med ett stort, modernt och inspirerande livsmedelsutbud, säger Magnus Åkesson, affärsområdeschef på Citycon.

Den nya Ica-Kvantumbutiken kommer att ligga granne med Lidl i markplan där det kommer att finnas en enkel access till parkeringsgarage via rullband. Öppningen av Lidl är planerad till juni. I lokalerna där det idag finns en Ica Supermarket kommer Rusta att ta plats. Öppningen av Rusta är planerad till början av 2020.
– Butiksytan blir dubbelt så stor när vi flyttar upp en våning i gallerian och vi kommer ha ökat fokus på mat- och måltidsinspiration. Vi satsar stort på färdiga måltidslösningar med till exempel en matbar där kunden på språng lätt kan plocka med sig något gott. Vi kommer också ha ett stort sortiment av förpackade färdiga måltidslösningar. Utöver det blir utbudet på varor större och mer prisvärt än tidigare vilket jag tror kommer ge ökad möjlighet för storhandling, säger Fredrik Kontsu som är en av handlarna i den nya Ica Kvantumbutiken.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige