Image
Wihlborgs tecknar nya avtal i Medeon i Malmö.

Nya avtal i Medeon Science Park i Malmö

Uthyrning I sommar flyttar medicinteknikföretaget Rubin Medical till Medeon Science Park, forskningsparken som ägs av Malmö stad och Wihlborgs. Den befintliga hyresgästen Swedencare utökar samtidigt sina ytor. Avtalen omfattar totalt cirka 1 000 kvadratmeter.


Chokladfabriken i Sundbyberg får ny ägare.

Alecta Fastigheter köper för 2,1 miljarder av Atrium Ljungberg

Transaktioner Atrium Ljungberg har träffat avtal om försäljning av fastigheterna Sundbyberg Eken 6 och Sundbyberg Eken 14, Marabous tidigare chokladfabrik och huvudkontor. Köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 2 114 miljoner kronor och omfattar drygt 36 400 kvadratmeter uthyrbar area. Köpare är Alecta Fastigheter.


Mikael Lundström. Obs. Bilden är ett montage.

Nya marknadsläget för kontorsuthyrning: "Kommer behövas mer konsulthjälp för att hyra ut lokaler"

Bolag Svefa fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och adderar uthyrning av kommersiella lokaler tills sitt utbud – en satsning som kommer ledas av Jessica Gräsberg. Svefas vd Mikael Lundström berättar för Fastighetssverige varför man väljer att lansera nysatsningen nu, läget på uthyrningsmarknaden för kontor, målsättningen för det uthyrningsbenet och om nyckelrekryteringen av Jessica Gräsberg.


Jessica Gräsberg.

Svefa satsar på uthyrning av kommersiella lokaler – rekryterar toppnamn till satsningen

Uthyrning Svefa fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och utökar sitt breda tjänsteutbud genom att börja erbjuda uthyrningstjänster av kommersiella lokaler för fastighetsägare. Jessica Gräsberg rekryteras från Savills för att leda satsningen inom kommersiell uthyrning.


Anna Jepson.

Anna Jepson blir ny CFO för Atrium Ljungberg

Bolag Anna Jepson tillträder rollen som ny CFO den 1 december 2024. Hon kommer närmast från Besqab där hon varit CFO.


Den första fastighetsaffären på Stureplan sedan 2006 har genomförts.

Första fastighetsaffären på Stureplan sedan 2006

Transaktioner Newsec agerade rådgivare åt Harmerica Properties och initierade genomförandet av den första fastighetsaffären vid Stureplan i Stockholm sedan 2006. Transaktionen genomfördes off-market på uppdrag av köparen Harmerica.


Svenska spel flyttar in i Glashuset.

Atrium Ljungberg gör stor uthyrning till Svenska spel i Slussen

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Svenska spel om en flytt av kontoret till ikoniska Glashuset i Slussen. Hyresavtalet omfattar drygt 2 500 kvadratmeter och Svenska spel flyttar in under första halvåret 2025.


Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Trögt på uthyrningsmarknaden: "Dialoger från innan jul pågår forfarande"

Bolag På den positiva sidan redovisade Atrium Ljungberg ett ökat förvaltningsresultat under årets första kvartal, men vd:n Annica Ånäs är missnöjd med den negativa nettouthyrningen på -13 miljoner kronor, en direkt effekt av Polestars uppsagda storkontrakt på Lindholmen. Samtidigt vittnar vd:n om att uthyrningsprocesserna tar allt längre tid.


Jessica Nyström, ledare för ny stadsplaneringsteamet på Bjerking.

Bjerking startar ny avdelning för stadsutveckling

Bolag Teknikkonsultföretaget Bjerking skapar ett nytt team för stadsutveckling och detaljplanering. Den nya organisationen trädde i kraft den 1 april 2024 och ingår i enheten för landskapsarkitektur. Fastighetssverige har kollat med Jessica Nyström, som är ledare för det nya teamet, vad detta innebär för Bjerking.


Annica Ånäs.

Atrium Ljungberg ökar förvaltningsresultatet

Bolag Atrium Ljungberg redovisar ett ökat förvaltningsresultat under första kvartalet jämfört med samma period året innan.


Stora Proptechdagen
Amir Chizari, Lena Wilton, Mikael Svensson, Per Dixon, Sandra Jonsson och Ulrica Holmgren utgör panele som diskuterar läget för proptech i kristider på Stora Proptechdagen nästa onsdag på Epicenter. Anmälan stänger i morgon fredag så det är hög tid att säkra din plats nu!

Stora Proptechdagen: Proptech i kristider – så här agerar branschen

Stora Proptech-dagen Nästa onsdag, den 17 april, samlas den teknik- och framtidsinriktade delen av fastighetsbranschen på Stora Proptechdagen på Epicenter i Stockholm. Här uppdaterar du dig om trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Under dagen får vi bland annat lyssna till en panel med branschaktörer om deras syn på proptech i kristider. Anmälan stänger i morgon fredag så det är nu hög tid att säkra din plats!


Eko Stormarknad öppnar hos Eurocommercial i Växjö

Uthyrning Nu står det klart att Eko Stormarknad öppnar i Växjö. Granne med Grand Samarkand kommer Eko Stormarknad öppna ytterligare en av sina lågprisbutiker.


Amex lounge 3, Arlanda.

American Express nya lounge på Arlanda störst i Norden

Uthyrning Den 4 april öppnar American Express sin nya lounge på Arlanda flygplats i Stockholm, belägen i Terminal 5 mellan gate E och F. Med sina nära 700 kvadratmeter är den nya loungen dubbelt så stor som den tidigare, vilket dessutom gör den till den största loungen som American Express hittills har haft i Norden.


Citycons tillträdande vd Henrica Ginström framför Kista Galleria som bolaget nyligen blev 100-procentig ägare till. Obs. Bilden är ett montage.

Det blir Citycons viktigaste uppgifter under nya vd:n

Bolag Citycon får en ny vd när Henrica Ginström, nuvarande COO i bolaget, tar plats i vd-stolen. För Fastighetssverige ger hon sin bild av att ta över som vd, hur hon är som ledare, vad som blir viktigast för Citycon under 2024 och hur hon ser på retailmarknaden framöver.


Henrica Ginström utsedd till ny vd för Citycon

Bolag Styrelsen för Citycon Oyj har utsett Henrica Ginström till ny vd för Citycon från och med den 1 april 2024. Henrica Ginström har arbetat på Citycon i snart 13 år, sedan 2011.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping
Jessica Löfström.

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping: Arbetslivskriminalitet – så här skyddar du din verksamhet

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping Om knappt en vecka, nästa onsdag den 6 mars, är det dags för årets upplaga av klassiska Fastighetsmarknadsdagen Jönköping på Elite Stora Hotellet. Under dagen får du bland annat lyssna till Jessica Löfström i en föreläsning om arbetslivskriminalitet och vad du behöver göra för att skydda din verksamhet.


Ica Nära öppnar på Linnégatan i Göteborg under hösten 2024.

Ica öppnar nytt i centrala Göteborg – tar över när Lidl lämnar

Uthyrning Ica utökar butiksnätet i Göteborg genom att etablera en ny Ica Nära på Linnégatan 41 i centrala Göteborg. Butiken, som tar över lokalerna som Lidl tidigare huserat i, planeras öppna under hösten 2024.


Stora Hållbarhetsdagen Stockholm
Jessica Löfström.

Stora Hållbarhetsdagen: Antikorruption – en förutsättning för hållbar utveckling

Stora Hållbarhetsdagen Den 9 april är det dags för en av årets viktigaste mötesplatser – Stora Hållbarhetsdagen på Grand Hotel i Stockholm. Under dagen möter vi Jessica Löfström som berättar om hur man kan komma till rätta med det skenande problemet med arbetslivskriminalitet.


Jessica Andersson blir ny uthyrningsansvarig på Executive Property.

Executive Property anställer Jessica Andersson som uthyrningsansvarig

Bolag Executive Property utvidgar sitt Malmö-team med en ny uthyrningsansvarig. Det blir Jessica Andersson som kliver in i det Öresundsverksamma bolaget.


Brf Björkstigen, vy från innergård.

Riksbyggen bygg- och säljstartar 86 boenden på två ställen

Bostäder Riksbyggen har beslutat att starta byggandet av 43 boenden i Bonum Brf Stensundet i Trosa. Samtidigt säljstartar man lika många lägenheter i Brf Björkstigen i Björkhagen, nära Nackareservaten.