Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: SBB

Kåpan Pensioner köper SBB:s andel i Svenska Myndighetsbyggnader

Transaktioner I pressmeddelande den 24 juni 2022 informerades om att Kåpan Pensioner köpt ägarlånen i Svenska Myndighetsbyggnader AB från SBB med ambition att senast den 31 december 2022 köpa SBB:s andel om 50 procent i Svenska Myndighetsbyggnader. Igår köpte Kåpan Pensioner den andelen.
Publicerad den 21 November 2022
Annons
Image

Kåpan Pensioner utnyttjade igår sin option och köpte SBB:s andel i Svenska Myndighetsbyggnader och blir därigenom 100 procentig ägare till bolaget den 21 november 2022. I samband med förvärvet byter Svenska Myndighetsbyggnader namn till Kåpan Fastigheter AB.
– Vi är stolta över att tillsammans ha skapat ett starkt bolag med fokus på fastigheter för en effektiv lokalförsörjning till statliga myndigheter. Det känns därför bra att Kåpan Pensioner utnyttjar sin option och att bolaget blir helägt av Kåpan Pensioner, säger Ilija Batljan, vd och grundare av SBB.

– Kåpan Pensioner ser nu fram emot att äga och utveckla fastighetsbeståndet som för oss blir en bas och ett långsiktigt innehav i vår portfölj av olika fastighetsinvesteringar, säger Marie Giertz, vice vd och kapitalförvaltningschef på Kåpan Pensioner.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige