Image
Bild: Istock

K2A säljer för 650 miljoner

Transaktioner K2A Knaust & Andersson Fastigheter har genomfört en försäljning som omfattar fyra fastigheter i Växjö med ett underliggande fastighetsvärde om 650 miljoner kronor. K2A överlåter fastigheterna med frånträde den 30 juni 2023. Köpare är Resinova Bostad AB. Sammantaget innebär försäljningen att K2A:s likviditet förstärks med 235 miljoner kronor. Försäljningen är K2A:s andra under april 2023.
Publicerad den 27 April 2023

På fastigheterna i Växjö har K2A utvecklat 261 hyresbostäder med en sammanlagd uthyrbar yta om 17 960 kvadratmeter och ett hyresvärde om 32,8 miljoner kronor. Försäljningen av dessa fyra fastigheter innebär att K2A per 30 juni 2023 tillförs cirka 235 miljoner kronor i likvida medel efter avdrag för fastighetslån, transaktionskostnader och avdrag för uppskjuten skatt om 5,15 procent. Försäljningen av fastigheterna baseras på ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 650 miljoner kronor, vilket motsvarar en genomsnittlig direktavkastning om 4,1 procent. Värderingen motsvarar 100 procent av bokfört värde för dessa fastigheter per 31 december 2022.
– Detta är K2A:s andra större försäljning på kort tid till attraktiva nivåer vilket stärker bilden av att K2A äger attraktiva tillgångar av hög kvalitet, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Köpare av fastigheterna är Resinova Bostad. Resinova är en plattform fokuserade på att förvärva och äga nyproducerade eller nyligen producerade hållbara hyresbostäder i Sverige. Bolaget förvaltas av Möller & Partners.
– Vi är väldigt nöjda med att ha förvärvat bostäder av hög kvalitet med utmärkt läge i centrala Växjö. Läge, kvalitet och miljöcertifiering har varit centrala faktorer för oss i den här affären, säger Henrik Jussi-Pekka, vd för Möller & Partners och medgrundare av Resinova Bostad.

Colliers har agerat finansiell rådgivare till K2A i transaktionen. Advokatfirma Lindahl KB har agerat legal rådgivare till K2A och Kilpatrick Townsend & Stockton Advokat KB har agerat legal rådgivare till Resinova.

Den 19 april 2023 offentliggjorde K2A försäljningen av sex fastigheter i Västerås, Gävle och Uppsala. Tillsammans med den försäljning som nu offentliggörs motsvarar de två försäljningarna ett underliggande fastighetsvärde om 1 745 miljoner kronor och stärker K2A:s likviditet med 635 miljoner kronor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige