Image
K-Fastigheter ska bygga bostäder på Smörslottsgatan i Göteborg.
K-Fastigheter ska bygga bostäder på Smörslottsgatan i Göteborg. Bild: K-Fastigheter

K-Fastigheter bygger fler hyresrätter i Göteborg

Bostäder K-Fastigheter bygger fler hyresrätter i Göteborg. På Smörslottsgatan blir det ytterligare omkring 190 lägenheter i varierande storlekar.
Publicerad den 9 Juli 2019

K-Fastigheter har förvärvat fastigheten Savenäs 131:13 och planerar att uppföra en huskropp med totalt omkring 190 hyresrätter samt underjordiskt garage. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 80 Mkr. Tillträde är planerat att ske den 1 februari 2020.

Sedan tidigare äger K-Fastigheter intilliggande grannfastighet, Savenäs 131:12, där bolaget planerar att bygga 97 hyresrätter samt en butikslokal. Samtliga hus på Smörslottsgatan kommer att byggas enligt bolagets egenutvecklade flexibla och yteffektiva Lamellhus-koncept.

– Vi är glada över att kunna starta etapp två av vårt projekt på Smörslottsgatan. Det är ett område som många vill bo i och med våra fastigheter erbjuder vi attraktiva hyresrätter där fler kan hitta sitt hem. Vi vet att boende med hyresrätt är en viktig del i samhällsutvecklingen och K-Fastigheter vill gärna bygga hyresrätter i Göteborg och flera orter i den expansiva Västra Götalandsregionen. Med vårt engagemang i hela värdekedjan, från projektutveckling till förvaltning av egna hus, tar vi ansvar för långsiktig och hållbar utveckling, säger Åsa Fredin, chef för K-Fastigheters affärsområde Projektutveckling.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige