Image
JM varslar 200 medarbetare.
JM varslar 200 medarbetare. Bild: Sara Brehmer

JM varslar 200 medarbetare

Bolag För att dimensionera verksamheten för lägre produktionsvolymer till följd av det försämrade konjunkturläget har JM lagt ett varsel för att minska koncernens bemanning med cirka 200 medarbetare.
Publicerad den 27 April 2023

Den avsevärt minskade bostadsförsäljningen som vi ser i spåren av det försämrade konjunkturläget medför en lägre takt i antal sålda bostäder. Då JM alltid arbetar utifrån strategin att det ska finnas en tydlig efterfrågan för planerade bostadsprojekt är det nödvändigt att anpassa verksamheten till de marknadsmässiga förutsättningar som bedöms råda under överskådlig tid, det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget vidtar nu därför åtgärder för att dimensionera kostnader och bemanning för lägre produktions-volymer och samtidigt skapa förutsättningar för en väl dimensionerad organisation inför ett förbättrat konjunkturläge. Koncernens bemanning anpassas genom en minskning med cirka 200 medarbetare.
– Vi är i ett läge där vi behöver vidta åtgärder för att anpassa våra kostnader till en lägre produktionsvolym under rådande marknadsförutsättningar. Det är mycket tungt att som ett led i det behöva fatta beslut om att minska bemanningen och att medarbetare kommer att drabbas till följd av konjunkturläget, säger Johan Skoglund, vd och koncernchef.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige