Image
Johan Skoglund, vd för JM.

Johan Skoglund: "Jag har aldrig sett så låga marginaler"

Bolag JM har redan sett en tuff start på året där antalet sålda bostäder mer än halverats, som resultat av det har de varslat personal. Om de inte nu kan få igång försäljningen under sista kvartalet så kan det bli aktuellt med fler varsel berättar vd:n. Trots det tror de på såväl som transaktioner och byggstarter i den kommande tiden.


Johan Skoglund, vd för JM.

JM minskar omsättning och vinst i tredje kvartalet

Bolag JM minskade omsättningen och vinsten i det tredje kvartalet och bolaget har dragit ned produktionsstarterna rejält.


Johan Skoglund.

Rejält nedåt för JM

Ekonomi/Finansiering Bostadsutvecklaren JM minskade omsättningen och vinsten i det andra kvartalet. Antalet sålda bostäder och produktionsstarter pekade nedåt rejält.


Johan Skoglund, vd för JM.

JM: "Vi behöver inte fler utredningar"

Bolag JM:s vd Johan Skoglund var på mötet med bostadsministern igår. Till Fastighetssverige säger han att det får vara slut med utredningar " beaktat den situation vi befinner oss i".


Johan Skoglund, vd för JM.

JM: Marknadsläget slår som hårdast i Stockholm och Finland

Bostäder Onsdagskvällen hos JM bjöd på ett varsel av 200 anställda, detta dagen innan första kvartalsrapporten för året presenterades. JM lider dubbelt av en minskad köpkraft och inbromsning i byggandet, men vd Johan Skoglund säger att man trots det har uppnått ett rekord i antal byggrätter.


JM varslar 200 medarbetare.

JM varslar 200 medarbetare

Bolag För att dimensionera verksamheten för lägre produktionsvolymer till följd av det försämrade konjunkturläget har JM lagt ett varsel för att minska koncernens bemanning med cirka 200 medarbetare.


Tobias Bjurling blir ny ekonomi- och finansdirektör i JM.

JM rekryterar ny ekonomi- och finansdirektör

Bolag Tobias Bjurling tillträder som ekonomi- och finansdirektör i JM den 1 oktober 2023.


Johan Skoglund.

JM: "Starkt resultat i en svag marknad"

Bolag JM:s rörelseresultat och resultat per aktie minskade under 2022 men bedöms ändå som stadigt efter rådande förutsättningar. Styrelsen föreslår 14 kronor i utdelning per aktie.


JM delar upp JM Utland i två nya rapporterande segment.

... Och delar upp affärssegment JM Utland i två nya rapporterande segment: JM Finland och JM Norge

Bolag Från och med den 1 januari 2023 delas affärssegmentet JM Utland upp i de två nya rapporterande segmenten JM Norge och JM Finland.


Carl Bandhold

Förändring i JM:s koncernledning

Karriär Carl Bandhold, Ekonomi- och finansdirektör, har sagt upp sig på egen begäran.


Johan Skoglund, vd för JM.

JM: Ökat resultat och höjd utdelning

Bolag JM:s helårsresultat ökade till motsvarande 25,90 kronor per aktie (22,50) under 2021. Utdelningen höjs till 13,50 kronor per aktie (12,75).


JM förändrar i koncernledningen

Bolag Hilde Vatne, vd för JM Norge, och Markus Heino, vd för JM Suomi, ingår från och med den 1 januari 2022 i JM:s koncernledning.


Johan Skoglund.

Johan Skoglund ny styrelseordförande på Vectura

Bolag Johan Skoglund tillträder som ny ordförande i Vectura och efterträder Mats Wäppling som varit ordförande i bolaget sedan 2019. Fokus framåt för Vectura är kraftig tillväxt inom samhällsfastigheter och kommersiella fastigheter.


Johan Skoglund.

JM: Fortsatt hög efterfrågan och stark försäljning

Bolag JM nästan fördubblar antalet sålda bostäder jämfört med förra året.


Johan Skoglund, vd för JM.

JM tar strid mot Finansinspektionen gällande konsolidering av BRF:er

Juridik Finansinspektionen meddelade i förra veckan beslut avseende JM:s årsredovisning 2017 med innebörden att de bostadsrättsföreningar som JM utvecklar inte ska anses vara självständiga ur ett IFRS-perspektiv och att de därför redovisningsmässigt ska konsolideras i JMs koncernredovisning. JM delar inte FI:s bedömning utan ser det principiellt angeläget att frågan blir ytterligare belyst genom prövning i domstol och kommer därför att överklaga FI:s beslut.


JM rekryterar HR-chef från Klövern

Bolag Malin Lundgren har utsetts till ny HR-direktör i JM. Hon kommer närmast från Klövern och får ansvaret att leda koncernens HR-organisation. Malin Lundgren tillträder tjänsten senast den 19 november 2020 och kommer att ingå i JMs koncernledning.


Johan Skoglund.

Skoglund om JM under krisen: Där ligger vi lågt

Bolag JM gör ett stabilt första kvartal men framtidsutsikterna präglas av stor osäkerhet på grund av coronapandemin. För Fastighetssverige berättar Vd:n Johan Skoglund mer om bolagets strategi under krisen och hur man ser på möjligheten att göra transaktioner i oroliga tider.


Johan Skoglund.

JM: Stabilt i Q1, men osäkra framtidsutsikter

Bolag JM:s intäkter och antal sålda bostäder ökade under Q1. Samtidigt ser bolaget en ökad försiktighet till följd av covid-19.


Johan Skoglund.

Skoglund: Här ska JM lägga mer krut under 2020

Bolag JM redovisade något minskade intäkter för 2019 men ett förbättrat rörelseresultat. Vd:n Johan Skoglund analyserar året och berättar om sina förhoppningar och målsättningar för 2020.


Johan Skoglund.

JM: Minskade intäkter men ökat resultat – höjd utdelning

Bolag JM:s resultat per aktie ökade för helåret till 22,50 kronor (20,60). Utdelningen höjs till 12,50 kronor per aktie (12).