Image
JM delar upp JM Utland i två nya rapporterande segment.
JM delar upp JM Utland i två nya rapporterande segment. Bild: Sara Brehmer

... Och delar upp affärssegment JM Utland i två nya rapporterande segment: JM Finland och JM Norge

Bolag Från och med den 1 januari 2023 delas affärssegmentet JM Utland upp i de två nya rapporterande segmenten JM Norge och JM Finland.
Publicerad den 1 Februari 2023

Beslutet är i linje med JMs strategi att vara den ledande projektutvecklaren av bostäder i Norden.
– JM:s finska verksamhet har under de senaste åren haft en betydande organisk tillväxt och har under 2022 dessutom växt genom rörelseförvärv. Vi ser fortsatt en tillväxtpotential på både den finska och norska marknaden och det är därmed ett naturligt steg att dela upp vårt utländska segment för att tydligare kunna följa verksamhet och utvecklingspotential i respektive land, säger Johan Skoglund, vd och koncernchef på JM.

Beskrivning av JM:s nya rapporterande segment:

JM Norge
JM Norge omfattar utveckling av bostadsprojekt i Norge. Verksamheten kommer också att omfatta förvärv av exploateringsfastigheter, planarbete, projektering samt produktion och försäljning av bostäder i Norge. JM Norges omsättning utgör idag cirka 21 % av koncernens totala omsättning.

JM Finland
JM Finland omfattar utveckling av bostadsprojekt i Finland. Verksamheten kommer också att omfatta förvärv av exploateringsfastigheter, planarbete, projektering samt produktion och försäljning av bostäder i Finland. JM Finlands omsättning utgör i dag cirka tio procent av koncernens totala omsättning.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige