Image
Johan Skoglund.
Johan Skoglund. Bild: Sandra Birgersdotter Ek

JM: "Starkt resultat i en svag marknad"

Bolag JM:s rörelseresultat och resultat per aktie minskade under 2022 men bedöms ändå som stadigt efter rådande förutsättningar. Styrelsen föreslår 14 kronor i utdelning per aktie.
Publicerad den 1 Februari 2023

Januari-december 2022:


Vd:n Johan Skoglund kommenterar:
– Vi summerar ett år där jag är mycket nöjd med JM:s utveckling under alltmer utmanade marknadsförutsättningar. De makroekonomiska förutsättningarna för vår verksamhet har försämrats under 2022, kriget i Ukraina pågår alltjämt och energipriserna är fortsatt höga samtidigt som inflation och räntor fortsatte att stiga under fjärde kvartalet. Som en följd av detta ser vi en avmattning på våra marknader, med minskande försäljning.
– JM står totalt sett fortsatt starkt med 8 078 bostäder i pågående produktion varav en normal andel, 62 procent, är bokade eller sålda samt har en stark balansräkning. Antalet produktionsstartade bostäder minskade under det fjärde kvartalet, till följd av uteblivna nödvändiga myndighetsbeslut som försenat flera projekt i Stockholm samt svagare försäljning av bostäder. Samtidigt ser vi att det fortfarande finns förutsättningar att starta nya bostadsprojekt på alla våra marknader. Fortsatt fokus på produktionsstarter kommer vara prioriterat för JM för att generera ett stabilt kassaflöde.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige