Image
Dockan.
Dockan. Bild: Alexander Olivera

JM köper byggrätter av Wihlborgs

Transaktioner JM har tecknat ett överlåtelseavtal med Wihlborgs om förvärv av fastigheten Torrdockan 7 vid Dockplatsen i Malmö. Fastigheten har erhållit lagakraftvunnen detaljplan som för JM möjliggör utveckling av cirka 170 bostäder och 700 kvadratmeter kommersiell yta.
Publicerad den 18 Juni 2020

Tillträde och betalning sker under det tredje kvartalet 2020. Affären uppgår till 110 miljoner kronor och kommer att redovisas i balansräkningen inom affärssegment JM Bostad Riks under andra kvartalet 2020.
– Det är glädjande att få vara delaktig i den fortsatta utvecklingen av Dockan. Kvarteret har ett fantastiskt läge mellan hamnbassäng och marina som ger oss möjlighet att utveckla mycket attraktiva bostäder, säger Lau Borch, regionchef på JM region syd.
– Wihlborgs fokuserar på kommersiella fastigheter och därför är det helt i linje med vår strategi att sälja fastigheten till en aktör med fokus på bostäder. JM har precis som Wihlborgs varit drivande i utvecklingen av Dockan och därför känns det naturligt att lämna stafettpinnen vidare till dem. De nya bostäderna blir ett fint tillskott till Dockan och kommer att bidra till att området fortsätter vara en attraktiv och levande stadsdel med ett bra serviceutbud, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY