Image
Visionsbild över Gamlestadens Fabriker när de planerade byggnaderna är klara. Nytillskotten från vänster ritade av Kub arkitekter, Radar arkitektur och Erséus arkitekter. Bakom dem syns byggnaden ritad av Bornstein Lyckefors arkitekter.
Visionsbild över Gamlestadens Fabriker när de planerade byggnaderna är klara. Nytillskotten från vänster ritade av Kub arkitekter, Radar arkitektur och Erséus arkitekter. Bakom dem syns byggnaden ritad av Bornstein Lyckefors arkitekter. Bild: TMRW

JM förvärvar 330 byggrätter för bostadsutveckling i Göteborg av Platzer

Transaktioner JM har förvärvat byggrätter för utveckling av cirka 330 bostäder i stadsdelen Gamlestaden i Göteborg. Förvärvet uppgår till cirka 160 miljoner kronor, med tillträde och erläggande av likvid under det tredje kvartalet 2022.
Publicerad den 5 Juli 2022
Annons
Image

Affären mellan Platzer och JM slutförs efter att detaljplan samt lantmäteriförrättning vunnit laga kraft. Försäljningen består av den nybildade fastigheten Olskroken 18:8. Baserat på den lagakraftvunna detaljplanen bedömer JM att kunna utveckla cirka 330 bostäder. Förväntad produktionsstart av den första etappen är under 2023. Affären har genomförts till ett överenskommet fastighetsvärde om 158 miljoner kronor
– Vi ser fram emot att bidra i utvecklingen av Gamlestadens fabriker och Gamlestaden som helhet. Det är en intressant stadsdel med en rik historia och en spännande framtid. Med sitt läge nära centrala Göteborg och som porten mot nordöstra Göteborg, de goda kommunikationerna och en blandning av gammalt och nytt finns här alla möjligheter att utveckla attraktiva bostäder, säger Henrik Orrsjö, regionchef väst inom JM Bostad Riks.
– Vi är väldigt glada att vi nu tillsammans med JM tar nästa steg i utvecklingen av Gamlestadens Fabriker. Här vill vi skapa en urban och levande stadsdel, som tar vara på det industrihistoriska arvet. Vi är just nu inne i en intensiv fas, med utveckling av våra byggrätter samt uthyrningsarbete, säger P-G Persson, vd på Platzer.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige