Image
Apotea blir hyresgäst i den nya logistikanläggningen i Varberg.
Apotea blir hyresgäst i den nya logistikanläggningen i Varberg. Bild: Järngrinden

Järngrinden och Ekebeck uppför ny logistikanläggning – tecknar hyresavtal med Apotea

Bygg/Arkitektur Järngrinden och Ekebeck uppför en ny logistikanläggning i Varberg om 30 265 kvadratmeter. Hyresavtal har tecknats med Apotea.
Publicerad den 6 November 2023

Det nya lagret som omfattar 30 265 kvadratmeter kommer att fungera som ett centralnav för Apotea, Sveriges största online-apotek, och förväntas stärka deras logistikinfrastruktur avsevärt i regionen. Anläggningen uppförs på fastigheten Ärilen 1 i Holmagärde, Varbergs kommun. Placeringen i den östra delen av Varberg med dess närhet till E6 har strategiskt valts för att säkerställa smidiga transportvägar och effektiva distributionslösningar. Anläggningen certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och på taket kommer en solcellsanläggning att installeras.

Järngrinden Logistikbyggnader AB, som ingår i Järngrindenkoncernen, kommer att ansvara för byggentreprenaden och säkerställa att processer, kvalitet och effektivitet upprätthålls under hela byggprocessen. Byggstart sker under det fjärde kvartalet 2023 och färdigställande planeras ske i januari 2025.
– Vi är glada och stolta över att tillsammans med Ekebeck och Apotea få möjligheten att uppföra Apoteas nya logistikanläggning i Varberg. Genom vår roll som både byggherre och totalentreprenör har vi god kontroll över processen och känner oss trygga i att kunna leverera helt enligt Apoteas krav och förväntningar, vilket är vår högsta prioritet, säger Tobias Johannesson, vd för Järngrinden AB.
– Det är med glädje vi kan kommunicera den här affären efter att vi arbetat länge med detta projekt tillsammans med Apotea och Järngrinden. Dessutom är det extra roligt att detta blir Ekebecks första projekt, säger David Ekberg, Ekebeck AB.

Projektet innebär även startskottet för Järngrinden Logistikbyggnader som inriktar sig på utveckling och byggnation av logistikanläggningar.
– Det är väldigt roligt att äntligen komma i gång med det här projektet, efter lång tid av planering. Genom detta partnerskap stärker vi vårt åtagande att erbjuda skräddarsydda lösningar som tillgodoser våra kunders specifika behov och krav, tillägger Anders Bothén, vd för Järngrinden Logistikbyggnader AB.
– Vi ser fram emot att tillsammans med Järngrinden och Ekebeck bygga en av Sveriges modernaste logistikfastigheter som ger oss möjlighet att öka vår kapacitet och erbjuda snabbare och hållbara leveranser till västra och södra Sverige. Bygget i Varberg är ett stort steg på vägen för Apotea till att bli Sveriges största apotek och mest hållbara företag, säger Pär Svärdson, vd för Apotea.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Startbesked för över 500 bostäder i Biskopsgården

Bostäder Framtiden Byggutveckling väntas få positivt planbesked för över 500 nya bostäder samt ytterligare olika verksamheter i Biskopsgården.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige