Image

Internationell aktör i storköp i Stockholm

Transaktioner Profi Fastigheter avyttrar de kvarvarande fastigheterna i Profi Fastigheter II AB till Partners Group.
Publicerad den 9 Februari 2016
Thomas Sipos Bild: Profi Fastigheter
Thomas Sipos

Portföljen utgörs av tio fastigheter i Storstockholm med en total uthyrningsbar area om cirka 100 000 kvadratmeter.

Partners Group är en global kapitalförvaltare med huvudkontor i Schweiz, som förvaltar ett totalt kapital på cirka 450 miljarder kronor.

Partners Group har gett Profi Fastigheter uppdraget att i egenskap av rådgivare arbeta med den fortsatta förvaltningen av portföljen och genomförandet av affärsplanerna. Portföljen innehåller ett flertal utvecklingsfastigheter som kräver betydande investeringar över de kommande åren.

Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter:
- Vi är mycket stolta över att kunna säkra en bra avkastning till våra investerare i Profi II. Samtidigt är vi glada över att få förtroendet att fortsätta arbetet med att genomföra affärsplanen för portföljen och vidareutveckla fastigheterna tillsammans med Partners Group.

Fabian Neuenschwander, Senior Vice President, Partners Group:
- Vi är otroligt nöjda över att slutföra vårt första förvärv helt inriktat på Stockholm och ser fram emot att utveckla fastigheterna tillsammans med Profi Fastigheter. Vi har gjort flera förvärv i Norden de senaste åren och tror på en fortsatt stark utveckling av fastighetsmarknaden.

Den seniora finansieringen tillhandahölls av Swedbank AB.
Rådgivare på säljarens sida var Newsec Capital Markets och Glimstedt. Rådgivare åt köparen var EY, Wistrand och Leimdörfer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

EY på Branschguiden

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och rådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över.

För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i.

Läs mer om EY på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige