Image

Internationell aktör i storköp i Stockholm

Transaktioner Profi Fastigheter avyttrar de kvarvarande fastigheterna i Profi Fastigheter II AB till Partners Group.
Publicerad den 9 Februari 2016
Thomas Sipos Bild: Profi Fastigheter
Thomas Sipos

Portföljen utgörs av tio fastigheter i Storstockholm med en total uthyrningsbar area om cirka 100 000 kvadratmeter.

Partners Group är en global kapitalförvaltare med huvudkontor i Schweiz, som förvaltar ett totalt kapital på cirka 450 miljarder kronor.

Partners Group har gett Profi Fastigheter uppdraget att i egenskap av rådgivare arbeta med den fortsatta förvaltningen av portföljen och genomförandet av affärsplanerna. Portföljen innehåller ett flertal utvecklingsfastigheter som kräver betydande investeringar över de kommande åren.

Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter:
- Vi är mycket stolta över att kunna säkra en bra avkastning till våra investerare i Profi II. Samtidigt är vi glada över att få förtroendet att fortsätta arbetet med att genomföra affärsplanen för portföljen och vidareutveckla fastigheterna tillsammans med Partners Group.

Fabian Neuenschwander, Senior Vice President, Partners Group:
- Vi är otroligt nöjda över att slutföra vårt första förvärv helt inriktat på Stockholm och ser fram emot att utveckla fastigheterna tillsammans med Profi Fastigheter. Vi har gjort flera förvärv i Norden de senaste åren och tror på en fortsatt stark utveckling av fastighetsmarknaden.

Den seniora finansieringen tillhandahölls av Swedbank AB.
Rådgivare på säljarens sida var Newsec Capital Markets och Glimstedt. Rådgivare åt köparen var EY, Wistrand och Leimdörfer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 1 700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec har ca 370 miljarder kronor under förvaltning, tecknar årligen hyresavtal om ca 1,3 miljoner kvadratmeter, genomför transaktioner om ca 30 miljarder kronor och värderar fastigheter till ett underliggande värde av ca 1400 miljarder kronor. Tack vare st...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi kan höja budet – om ni säljer"

Bolag Lennart Sten om manövern som ledde till seger i budstriden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY