Image

Intea bygger ny regionledningscentral i Linköping

Uthyrning Regeringen har lämnat sitt medgivande till att ingå ett 15-årigt hyresavtal för en ny Regionledningscentral (RLC) på Garnisonsområdet i Linköping, ägt av Intea Fastigheter AB.
Publicerad den 13 Februari 2017
Annons
Image

RLC ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela Polisregion Öst som omfattar Jönköpings, Södermanlands och Östergötlands län. RLC är en sektion vid Operativa enheten och beräknas hantera cirka 1,2 miljoner telefon- och radioanrop per år samt ansvara för ledning och planering av större händelser i regionen.

RLC kommer att uppföras i anslutning till det befintliga rättscentrumet på Garnisonsområdet i Linköping som ägs av Intea. Det kompletterar den befintliga polisiära verksamheten i området, som bland annat består av Nationellt forensiskt centrum, Ekobrottsmyndigheten och Polismyndigheten.

– Vi är glada över att Polismyndigheten väljer att förstärka sin strategiska närvaro på Garnisonsområdet och vi ser fram emot att fortsätta utveckla området tillsammans med dem och våra andra hyresgäster, säger Kjell-Åke Nilsson, Inteas fastighetschef.

– Vi har arbetat länge med detta projekt och ser mycket fram emot att få påbörja detta, säger Johan Elwing, platschef på Intea i Linköping.

Projektet omfattar drygt 3 000 kvadratmeter och inbegriper om- och tillbyggnation av befintlig byggnad.

Intea förvärvade Garnisonsområdet i Linköping i juni 2016. Totalt består fastigheten av 84 200 kvadratmeter uthyrningsbar yta fördelad på ett 30-tal byggnader. Hyresgästerna utgörs bland annat av Polismyndigheten, Rättsmedicinalverket, Domstolsverket, Kriminalvården, Ekobrottsmyndigheten, Trafikverket, Region Östergötland och Linköpings kommun.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY