Image

Ikano säljer för 712 miljoner

Transaktioner Ikano säljer till Heimstaden och Trianon, som har tecknat avtal om köpa ett fastighetsbestånd om totalt åtta fastigheter i Malmö och två fastigheter i Lund. Beståndet omfattar 388 lägenheter och ett mindre antal kommersiella lokaler.
Publicerad den 4 Juli 2018

Den totala uthyrningsbara arean utgörs av cirka 95 procent bostäder. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 712 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske 3 oktober.

Heimstadens förvärv omfattar fyra fastigheter i Malmö och två fastigheter i Lund, totalt cirka 217 lägenheter. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om 486 miljoner kronor.

Fastigheterna i Malmö är belägna i stadsdelarna Rörsjöstaden, Slottsstaden och Västra Hamnen och består av totalt 94 lägenheter, några mindre lokaler samt en förskola. Fastigheterna i Lund är belägna i Vildanden samt Brunnshög och innehåller totalt 123 lägenheter.

– Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att förvärva dessa fina fastigheter som väldigt bra kompletterar vårt befintliga bestånd i Malmö och Lund. Portföljen är av mycket hög kvalitét och innehåller till största delen nyrenoverade eller nybyggda lägenheter. Vi är även nöjda med att ha kunnat samarbeta med Trianon i denna affär, säger Katarina Sonnevi, transaktionsansvarig på Heimstaden.

Trianons förvärv omfattar fyra fastigheter belägna på Norra och Södra Sofielund i Malmö och består av 171 lägenheter samt ett mindre antal lokaler med en total uthyrningsbar area om cirka 13 400 kvadratmeter. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om 226 miljoner kronor. Förvärvet finansieras genom befintlig kassa och med upptagande av nya lån i enlighet med bolagets policy.

– Sofielund är ett otroligt spännande område med stor potential, centralt beläget i Malmö. De förvärvade fastigheterna passar väldigt väl in i vårt befintliga bestånd samt är i linje med vår strategi att fortsätta stärka vår position i Malmö. Det är även glädjande att genomföra denna affär tillsammans med Heimstaden, säger Olof Andersson, vd för Trianon.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige