Image

ICT Fastigheter flyttar upp en division

AFFÄRER Kurvorna pekar definitivt åt rätt håll för ICT Fastigheter. Företaget förutspår en kraftig resultatförbättring under 2008. Man räknar nu med att kunna kliva upp en division och genomföra fler större affärer under 2008.
Publicerad den 17 Januari 2008

I slutet av förra året genomförde ICT Fastigheter ett förvärv som ökade bolagets storlek dramatiskt. Den 22 december 2007 köpte man ett fastighetsbestånd i Örebro. Priset var 165 miljoner kronor, vilket är mer än dubbelt så mycket som värdet på bolagets tidigare innehav.

Finansieringen av förvärvet kommer troligen, liksom tidigare, att bestå av olika delar. För bolaget står olika alternativ till buds, och man undersöker hur finansieringen bäst ska genomföras. Beslut väntas tas i februari.

Förvärvet är en blandning mellan bostäder, garage och kommersiella fastigheter. De centralt belägna fastigheterna är i mycket gott skick. Tillsammans omfattar de drygt 15000 kvadratmeter. Tillträde sker den 1 april 2008.

- Jag betraktar detta som ett genombrott. Vi har nu visat att vi kan vara med i lite större affärer, och vi tror att köpet kommer att ge oss stor uppmärksamhet, säger vd Matti Lilljegren i ett uttalande.

ICT Fastigheter har nu vuxit betydligt, vilket ger synergieffekter inom drift och administration. Bolaget har nu kapacitet att göra fler förvärv i minst 100-miljonersklassen.

- Vi vill göra ännu större förvärv än så. Men då krävs en annan finansieringslösning, vilket är något vi tittar på, berättar Matti Lilljegren.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige