Image

ICT köper i Kopparberg

TRANSAKTIONER ICT Fastigheter förvärvar ett bestånd om åtta bostadsfastigheter i Kopparberg. Direktavkastningen beräknas till 15,2 procent.
Publicerad den 16 April 2008
Annons
Image

Köpeskillingen är 9,2 miljoner kronor, med hyresintäkter på cirka 2,3 miljoner kronor.

- Vårt förra förvärv var betydligt större, men vi gör gärna också mindre köp som detta till hög direktavkastning. Motsvarande bestånd i storstad, med samma hyresintäkter, kostar sannolikt 45 - 50 miljoner kronor, så det är klart att vi är väldigt nöjda att vi kan köpa på avsevärt lägre nivåer, säger ICT Fastigheters vd Matti Liljegren.

- Den oro för prisnedgångar som kan finnas i storstäderna gäller inte oss. I våra orter är prisnivåerna relativt orörliga, och för oss är det viktigaste att fastigheterna ger stabila och bra kassaflöden. Går prisnivåerna ner så innebär det att vi kan köpa ännu billigare. Vi köper främst för att förvalta, men om vi, som i Örebro nu senast, blir erbjudna ett bra pris är vi naturligtvis öppna för att sälja.

ICT Fastigheter förvärvar och förvaltar fastigheter i mindre och medelstora svenska städer, där priserna är lägre än i storstäderna och där risken bedöms vara låg. Bolaget inriktar sig i huvudsak på bostadsfastigheter. Bolaget äger fastigheter i Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Kopparberg, Guldsmedshyttan, Hällefors, Lindesberg och Örebro.

- Tidigare har vi i regel betalat cirka 25 procent av förvärven med egna aktier. Det kommer vi troligen att återuppta när kursen är på rätt nivå. Som vi tidigare sagt tittar vi på ett mycket intressant, alternativt finansieringsinstrument. Vi återkommer med mer information så snart allt är klart.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige