Image
NextStepGroup-Wendelstrand-Stadsvy
NextStepGroup-Wendelstrand-Stadsvy

HSB går in som partner i Wendelstrand med 20 000 kvadratmeter nya bostadsrätter

Bygg/Arkitektur Next Step Group och HSB har en lång historia tillsammans. Under mer än tio års tid har parterna utvecklat stadsdelen Nya Hovås i södra Göteborg. Nu fortsätter samarbetet då HSB går in som partner i projektet Wendelstrand och förverkligar den unika stadsdelen tillsammans med Next Step Group.
Publicerad den 5 September 2022
Jacob Torell och Lena Josgård. Jacob Torell och Lena Josgård.

– I ambitiösa stadsbyggnadsprojekt krävs starka och uthålliga partners för att kunna genomföra högt ställda visioner. Jag är jätteglad att återigen få ha HSB som erfaren och pålitlig partner, säger Jacob Torell, vd för Next Step Group.

Med erfarenheterna från framgångsmodellen i Nya Hovås är Next Step Group i full färd med att utveckla ett hållbart och innovativt bostadsområde med 1 000 nya bostäder (villor, radhus och flerbostadshus) mestadels byggda i trä, bilfria gator mellan hus och gårdar och det gemensamma landmärket Lakehouse med restaurang, kontor och gym. Allt beläget vid Landvettersjöns västra strand i Mölnlycke med en total investering på cirka fyra miljarder kronor. HSB Göteborg planerar att bygga cirka 220 bostadsrätter i området.

Den spektakulära knutpunkten Lakehouse byggstartades redan i våras och är designad av norska arkitektkontoret Snøhetta. Den arkitektoniska nivån på bostadssidan förstärks av välrenommerade svenska kontor som Tham & Videgård, Andreas Martin-Löf, Liljewall och White Arkitekter.

– Från HSB:s sida känns det väldigt tryggt att jobba med Next Step Group. Vi känner varandra väl ända sedan Nya Hovås var på idéstadiet och vi tillsammans förde den visionen till verklighet. Next Step Group är en nytänkande stadsutvecklaren och vi på HSB har byggt innovativa bostadsrätter i snart 100 år och har rejält med skinn på näsan. Tillsammans är vi en dynamisk kombination som säkerställer projektets höga kvalitet, säger Lena Josgård, affärsområdeschef fastighetsutveckling på HSB Göteborg.

Visuellt blir skillnaden stor mellan Wendelstrand och Nya Hovås, men tänkandet kring stadsutveckling är detsamma. Idag är Nya Hovås välkänt både för sin arkitektur, sitt småskaliga stadsliv och för sitt "recept" på stadsbyggnad som nu ska appliceras i Wendelstrand och visa vägen mot ett bättre sätt att bygga, leva och bo.

I juni säljstartades de första bostäderna i Wendelstrand och möttes av stort intresse.

– Vi har lyckats teckna bra med avtal redan nu. Vi tolkar det som en bekräftelse på att visionen för Wendelstrand är rätt, säger Jacob Torell på Next Step Group.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige