Image
Lotta Werner Flyborg
Lotta Werner Flyborg Bild: SGBC

Hon blir ny vd för SGBC

Karriär Lotta Werner Flyborg blir ny vd för Sweden Green Building Council, SGBC. Hon tillträder den 1 maj och efterträder John Söderberg som varit interim vd sedan hösten 2018.
Publicerad den 8 Mars 2019

Lotta Werner Flyborg kommer närmast från rollen som vd på Tema och affärsområdeschef Arkitektur på Projektengagemang.

– Hållbart samhällsbyggande är en av de viktigaste frågorna vi kan arbeta med idag. Jag ser fram mot att leda en så kompetent organisation som SGBC och tillsammans få möjlighet att utveckla den än mer – ett mycket spännande uppdrag, säger Lotta Werner Flyborg.

Styrelseordförande Jeanette Reuterskiöld:
– Efter en gedigen process har vi nu rekryterat Lotta som ny vd för SGBC. Lotta har en bred erfarenhet från fastighetsbranschen. Hon har tidigare arbetat på arkitektkontor, i entreprenörs- och fastighetsutvecklingsbolag samt en kortare tid även kommunalt. Vi ser detta som en relevant och intressant bakgrund för uppdraget att leda arbetet med SGBC framåt. Vi är mycket glada att Lotta har valt SGBC och styrelsen ser fram emot att få göra denna resa tillsammans.

Jag vill samtidigt tacka John Söderberg för allt som han hunnit åstadkomma i sin interimroll under denna tid. Det betyder mycket för SGBC.
– SGBC befinner sig i ett fantastiskt positivt läge i arbetet för hållbart samhällsbyggande när vi nu tar nästa steg in i en tid där vår kunskap och våra frågor är mer aktuella och avgörande än någonsin.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige