Image
Jeanette Reuterskiöld, ordförande i SGBC, och Lotta Werner Flyborg, vd för SGBC.

Årets vinnare i Sweden Green Building Awards

Sverige Vinnarna i Sweden Green Building Awards har korats. Bland vinnarna finns Sergelhuset i Stockholm, Masthuggskajen i Göteborg och Region Stockholms utbyggnad av tunnelbanan till Barkaby. Årets person inom hållbart byggande är Hans Wallström, hållbarhetschef Skanska Commercial Development Nordic.


Lotta Werner Flyborg

SGBC lanserar certifiering för byggnader i drift

Energi/miljö Tisdagen den 9 juni lanseras den nya certifieringen Miljöbyggnad Idrift, ett verktyg för att se över och förbättra byggnader i drift och därmed bidra till att uppnå nationella och globala miljömål. Certifieringen är utvecklad av Sweden Green Building Council.


Lotta Werner Flyborg, vd på Sweden Green Building Council.

Ökad efterfrågan på SGBC – växlar upp med ny kvartett

Bolag Fastighetsbranschens ökade efterfrågan på hållbarhetscertifieringar gör att Sweden Green Building Council går för högvarv och växer personalstyrkan med fyra personer. Lotta Werner Flyborg, vd på SGBC, berättar mer om det ökade trycket på organisationen och hur branschen måste ta sig an framtidens hållbarhetsutmaningar.


BRF Viva vinner Årets Miljöbyggnad.

BRF Viva är Årets Miljöbyggnad

Sverige Riksbyggens BRF Viva i Göteborg har utsetts till Årets Miljöbyggnad i Sweden Green Building Awards 2019. BRF Viva har byggts för att bli Sveriges mest hållbara och innovativa bostadsprojekt.


Lotta Werner Flyborg

Hon blir ny vd för SGBC

Karriär Lotta Werner Flyborg blir ny vd för Sweden Green Building Council, SGBC. Hon tillträder den 1 maj och efterträder John Söderberg som varit interim vd sedan hösten 2018.


Masthuggskajen först att Citylabcertifieras

Bygg/Arkitektur Masthuggskajen i Göteborg blir det första stadsutvecklingsprojektet att tilldelas en Citylabcertifiering. Certifieringssystemet, som är utvecklat av Sweden Green Building Council är det första för hållbar stadsutveckling som är helt anpassat för svenska förhållanden.


"En droppe i havet men det funkar för mig"

Fredagsprofilen Vilket är det sämsta rådet Cecilia Ehrenborg Williams har fått i sin karriär? Vem tillhör det mäktigaste numret i hennes telefonbok? Och varför tvättar hon på natten? Det och mycket mer berättar SGBC:s vd i veckans Fredagsprofilen.


SGBC lanserar första svenska certifieringen för hållbar stadsutveckling

Energi/miljö Nu släpper Sweden Green Building Council en ny certifiering för hållbara stadsdelar – Citylab Action-certifieringen. Certifieringssystemet är det första för hållbar stadsutveckling som är helt anpassat för svenska förhållanden.


Skanska bygger kombinerat stadshus och stationshus i Växjö

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Växjö Fastighetsförvaltning AB för att bygga Växjö stadshus och station. Kontraktet är värt cirka 580 miljoner kronor.


Nu släpps Breeam-SE 2017

Energi/miljö Sweden Green Building Council släpper nu en ny version av manualen för Breeam-SE.


Över 1 000 byggnader certifierade i Miljöbyggnad

Energi/miljö Det finns nu fler än 1 000 certifierade byggnader i Miljöbyggnad. Systemet, som togs i drift 2011, har vuxit starkt de senaste åren.


Hon blir ny vd för SGBC

Karriär Cecilia Ehrenborg Williams kommer närmast från en tjänst som vice vd för Miljömärkning Sverige. Efter sommaren tar hon över som vd för Sweden Green Building Council efter Bengt Wånggren.


Första guldkontoret i norra Sverige

Bygg/Arkitektur Luleå Energis huvudkontor på Porsön i Luleå har uppnått certifieringen miljöbyggnad guld och blir därigenom den första kontorsbyggnaden i norra Sverige som uppnått denna nivå.


Castellum bygger Nordens första well-certifierade byggnad

Bygg/Arkitektur Castellum planerar att bli det första fastighetsbolaget i Norden att certifiera en byggnad enligt The Well Building Standard (Well) – den första internationella byggstandarden som tar ansvar för människors välbefinnande i arbetslivet.


Nya nordiska riktlinjer för hållbara byggvaror

Energi/miljö Gemensamma riktlinjer för inköp av hållbara miljö- och hälsoanpassade byggvaror har utvecklats av Green Building Councils i Sverige, Norge, Finland och Island i ett nordiskt projekt.


Nytt system för att energieffektivisera bostäder

Energi/miljö Sweden Green Building Council lanserar Green Building för bostäder, en utveckling av det ursprungliga Green Building-certifikatet för energibesparing och energieffektivisering.


Här är pilotprojekten i Citylab action

Bygg/Arkitektur Sweden Green Building Council presenterar nu de tio första pilotprojekten i Citylab Action, ett program och guide som skapar förutsättningar för att hållbarhet beaktas i ett stadsutvecklingsprojekts olika skeden.


Vinnarna i Sweden Green Building Council.

Här är vinnarna i Sweden Green Building Awards

Event Åtta vinnare prisades under Sweden Green Building Awards, utmärkelsen som premierar hållbart samhällsbyggande i Sverige.


Fastighetskvinnan
Catarina Warfvinge, Charlotta Szczepanowski och Mia Edofsson diskuterar framtidens miljöfrågor inom fastighetsbranschen.

Hur ser den gröna framtiden ut?

Fastighetskvinnan Fastighetsbranschens miljöfokus har breddats – från att mest ha fokuserat på energieffektivitet tar man i dag helhetsgrepp kring fastigheters avtryck i ett livscykelperspektiv. Men hur ser det ut om fem år? Om tio år? Framtidens miljöfrågor diskuteras på seminariet Fastighetskvinnan den 1 september.


400 svenska byggnader nu certifierade i Miljöbyggnad

Energi/miljö Det svenska systemet, Miljöbyggnad, har sett en oerhört stark utveckling under 2014 och två veckor före årets slut så har Sweden Green Building Council nu certifierat 400 byggnader i systemet.