Image
Bild: Hemsö

Hemsö utvecklar äldreboende och förskola i Upplands Väsby

Bygg/Arkitektur Hemsö har erhållit en markoption av Upplands Väsby kommun för uppförande av ett äldreboende och en förskola. En avsiktsförklaring har tecknats med Stockholms Sjukhem för förhyrning av äldreboendet med 80 platser.
Publicerad den 5 Maj 2020

Hemsö utvecklar en nyproduktion av en förskola för 80 barn och äldreboende med 80 boende kombinerat i samma byggnad. Målsättningen är att verksamheterna ska kunna samarbeta och att det uppstår goda sociala effekter över generationsgränserna. På bottenplanet inryms förskolan och på de övre våningsplanen tar äldreboendet plats med tillgång till takterrass och gemensamma ytor. Hemsö har tecknat en avsiktsförklaring med Stockholms Sjukhem för förhyrning av äldreboendet med ett 20-årigt hyresavtal.
– Vi är väldigt glada att få bidra till utvecklingen av stadsdelen Fyrklövern som växer kraftigt. Platsen i centrala Upplands Väsby med såväl goda kommunikationer som tillgång till service innebär ett långsiktigt bra läge för våra verksamheter. Behovet av samhällsviktiga funktioner är fortsatt stort och det känns bra att vi nu kan hjälpa till att skapa fler boendeplatser för äldre och nya förskoleplatser, säger Jennifer Jennerhed, Projektutvecklare på Hemsö.
– Stockholms Sjukhem vill erbjuda fler äldre möjlighet till ett bra liv och ser fram emot att skapa ett modernt och tryggt äldreboende tillsammans med Hemsö. Vi utgår alltid från dem vi finns till för och vill skapa ett boende som erbjuder hemkänsla, trygghet och en meningsfull vardag för den äldre. Det känns extra spännande med kombinationen äldreboende och förskoleplatser, eftersom det ger fina möjligheter till utbyte mellan generationer, säger sjukhusdirektör Karin Thalén, på Stockholms Sjukhem.

Fastigheten är belägen inom stadsutvecklingsprojektet Fyrklövern i centrala Upplands Väsby med närhet till centrum och kollektivtrafik. Hemsö äger sedan tidigare Vittraskolans fastighet i samma kvarter som inrymmer grundskola F-9.

Detaljplanen för fastigheten är klar och det nya äldreboendet och förskolan beräknas stå färdigt för inflyttning under andra halvåret 2022.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige