Image

Hemsö köper i Göteborg

Transaktioner Hemsö köper vårdfastigheten Brämaregården 80:1 i Kvillebäcken, Göteborg för 90 miljoner kronor.
Publicerad den 9 December 2013
Per Berggren. Bild: Hemsö
Per Berggren.

Fastigheten ligger i ett expansivt område med högt ställda miljöambitioner och är anpassad och byggd för Miljöbyggnad Silver.

Säljare är Tornstaden.

Fastigheten rymmer bland annat en vårdcentral, ett apotek och en folktandvård. Största hyresgästen är Backa Läkarhus och Västra Götalands läns landsting med en återstående genomsnittlig hyrestid om cirka tio år. Uthyrningsbar yta uppgår till 3 300 kvadratmeter.

- Att det finns tydliga miljöambitioner både för fastigheten och för det omkringliggande området gör förvärvet extra intressant och helt i linje med Hemsös hållbarhetspolicy, säger Hemsös vd Per Berggren.

Hemsö äger sedan tidigare strax över 90 fastigheter i region Väst. Nyligen presenterade Hemsö på Kvalitetsdagarna även ett förslag på en konceptförskola för Göteborg. Hemsös målsättning är att än mer öka samarbetet med kommunerna i regionen.

- Vi följer befolkningsstruktur och tillväxt och relaterar det till behovet av samhällsfastigheter på varje ort där vi verkar. Förvärvet av Brämaregården 80:1 gör att vi i detta fall än mer fördjupar våra kunskaper om Göteborg, något som vi gärna delar med oss av till staden och till våra hyresgäster, säger Joachim Hult, Regionchef Väst, Hemsö.

Colliers International var rådgivare till säljaren Tornstaden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY