Image

Hemsö i renoveringssamarbete

Bolag Hemsö har i ett unikt samarbete helrenoverat Torpa vårdcentral i Vänersborg till en av de mest moderna i Västra Götalandsregionen. Hemsö och den privata vårdaktören Medpro Clinic har tänkt i nya banor och investerat sex miljoner kronor i projektet.
Publicerad den 14 November 2013

Tillsammans med den privata vårdaktören Medpro Clinic har Hemsö gjort en total ombyggnad av Torpa vårdcentral i Vänersborg som numera också innehåller en barnavårdscentral. Den är skapad för att inspirera barn och hela inredningen i Torpa vårdcentral bygger på nytänkande och kreativitet.

- Hemsö är specialiserat på samhällsfastigheter och vi har cirka 100 vårdcentraler. Med renoveringen av Torpa vårdcentral visar vi att det fungerar utmärkt att samarbeta med privata aktörer inom vårdsektorn, säger Joachim Hult, regionchef Väst på Hemsö.

- För oss på Medpro Clinic går design och miljö hand i hand med en stark hälsoprofil och god omvårdnad. Vi vill föra in bra design och arkitektur i vården och har av den anledningen en egen arkitekt anställd. Det ska vara ljust och trevligt att vänta på sin tur till hjälp hos oss, säger Hans Wittrup, läkare och vd på Medpro Clinic.

När Torpa vårdcentral renoverades var ledstjärnorna god belysning, ljus och öppenhet samt en inredning som andas så lite sjukvård som möjligt. Bland annat har en ny inglasad innergård byggts som nu fungerar som väntrum. Barnavårdscentralen har en inredning anpassad efter barn. Allt har genomförts med syfte att att på bästa sätt attrahera vårdtagarna och skapa en väl fungerande och för alla parter lönsam verksamhet.

Invigning av den nyrenoverade vårdcentralen sker i morgon.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY