Image

Hemsö köper äldreboenden i Växjö

Transaktioner Hemsö har köpt två äldreboenden i Växjö av kommunala Växjöbostäder och Vidingehem. Hyresgäster i fastigheterna är Norlandia och Attendo och Hemsö har tecknat nya hyresavtal på minst 15 år.
Publicerad den 17 November 2017

Hemsö köper Norrelid, där 72 personer bor, av Växjöbostäder och 44 personer bor på Åbovägen som Vidingehem säljer.

Den uthyrningsbara ytan är totalt cirka 9 000 kvadratmeter. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 300 miljoner kronor.

- Vi är mycket nöjda över att möjliggöra för hyresgästerna att fortsätta driva sina befintliga verksamheter när kommunen går över till LOV. Tillsammans med hyresgästerna ska vi arbeta för att de ska kunna fortsätta att utveckla sina verksamheter och erbjuda de boende en mycket god omvårdnad, säger Anna Alsborger, transaktionschef på Hemsö.

- Det var viktigt för oss att denna försäljning inte skulle påverka de boende, varken avseende hyreskontrakt eller omsorg. Vi lämnar över fastigheterna till en trygg ny ägare med stor erfarenhet av att äga, förvalta och utveckla äldreboende. Hemsö har i processen visat sin långsiktighet och vi är glada över att det finns fler aktörer som bidrar till valfrihet och mångfald avseende äldreboende i kommunen, säger Anders Bengtsson (C), ordförande Växjöbostäder.

Tillträde är planerat till den 1 mars 2018 men är villkorat av att hyresgästerna erhållit tillstånd att bedriva sin verksamhet enligt lagen om valfrihetssystem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige