Image

Hemsö köper mark och uppför äldreboende i Boden

Transaktioner Hemsö har köpt mark av Bodens kommun för att uppföra ett äldreboende. Boendet får en uthyrningsbar yta på 10 700 kvadratmeter med 126 lägenheter. Den totala investeringen uppgår till 225 miljoner kronor.
Publicerad den 29 November 2017
Äldreboendet kommer att omfatta 10 700 kvadratmeter. Bild: Hemsö
Äldreboendet kommer att omfatta 10 700 kvadratmeter.

Ett 15-årigt avtal hyresavtal har tecknats med Norlandia som ska bedriva verksamheten.
Det nya boendet ska dels ersätta ett befintligt uttjänt boende, dels skapa nya platser då det finns ett ökat behov av äldreboenden i kommunen. Den aktuella fastigheten är belägen i centrala Boden på gångavstånd från gågatan och gallerian.

– Vi stärker vår närvaro i norra Sverige tack vare vårt samarbete med kommunerna. Det har resulterat i att vi kan erbjuda ett helt nytt äldreboende i Boden, vilket är glädjande. Under andra kvartalet 2018 påbörjar vi även produktionen av ett nytt äldreboende i den nya stadsdelen Kronan i Luleå tillsammans med kommunen, säger Jonas Jalkander, regionchef på Hemsö.

Nybyggnationen av äldreboendet ska påbörjas redan i början av december 2017 för att kunna stå klart till november 2019. Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige