Image

Hemsö genomför om- och tillbyggnad av äldreboende i Norrköping

Bygg/Arkitektur Hemsö kommer att genomföra en om- och tillbyggnation av äldreboendet Vrinnevihus  i Norrköping. Tillbyggnaden blir 400 kvadratmeter och består av en kontorsdel och personalrum.
Publicerad den 24 November 2017

Ombyggnaden avser en totalrenovering av äldreboendet. Den totala investeringen uppskattas till 50 miljoner kronor. Nuvarande hyresgäst Norrköpings kommun har tecknat ett hyresavtal på 20 år.

Äldreboendet Vrinnevihus är beläget i södra delen av Norrköping med sjukhuset som närmaste granne. Boendet har 64 enkelrum fördelat på åtta avdelningar.

– Vi är glada över vårt fördjupade samarbete med Norrköpings kommun och att vi får möjlighet att utveckla det nuvarande äldreboendet Vrinnevihus. I Sandbyhovsområdet har vi sedan tidigare ett flertal projekt på gång med kommunen som hyresgäst, varav ett äldreboende som står klart vid årsskiftet samt byggnation av en ny grundskola, säger Jonas Jalkander, regionchef på Hemsö.

Byggstart av om- och tillbyggnationen påbörjas i januari 2018 och förväntas vara färdigställt i januari 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige