Image

Hemfosa säljer till M2 i Gävle

Transaktioner Hemfosa säljer fem bostadsfastigheter i Gävle till M2 Gruppen för 170 miljoner kronor. Affären bidrar till fortsatt renodling av fastighetsportföljen enligt strategin att fokusera på samhällsfastigheter.
Publicerad den 20 November 2015

Hemfosa har tecknat avtal om avyttring av bostadsfastigheterna Gävle Norr 22:3, Norr 34:2, Norr 35:1, 35:4 samt Norr 36:1, totalt 14 256 kvadratmeter uthyrningsbar yta till ett underliggande fastighetsvärde om 170 miljoner kronor.

Fastigheterna har en uthyrningsgrad om 85 procent och hyresgästerna utgörs främst av bostadshyresgäster med inslag av kommersiella verksamheter i markplan. De årliga hyresintäkterna uppgår till cirka 13 miljoner kronor.

Affären sker genom försäljning av andelarna i två fastighetsägande kommanditbolag. Köpare är fastighetsbolaget M2 Gruppen. Frånträde sker den 1 februari 2016.

– Syftet med försäljningen är att avyttra fastigheter i icke prioriterade segment i en stark transaktionsmarknad. Vi fortsätter att renodla vår fastighetsportfölj mot samhällsfastigheter, i linje med vår uttalade strategi, säger Stina Lindh Hök, transaktionschef på Hemfosa Fastigheter.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här har Sveriges 30 största börsbolag sina huvudkontor

Lista I Sverige har vi såväl internationella storbolag som stora svenska bolag som dominerar toppen av den svenska börsen. Här presenterar Fastighetssverige en lista över var de har sina kontor och vilka fastighetsägare de hyr av.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige